Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Συγκέντρωση στον Προμαχώνα ενάντια στο κλειστό κέντρο μεταναστών (VIDEO)

Κατά της δημιουργία δομής ο Δήμος Σιντικής

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή κλειστού κέντρου μεταναστών στη θέση «Κλειδί» στο Δήμο Σιντικής ωστόσο οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Προμαχώνα και της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο χωριό για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση που πάρθηκε από τις τέσσερις δημοτικές παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης που για εθνικούς λόγους- όπως λένε- αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για την διαχείριση, μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών στην παραπάνω περιοχή.

Οι κάτοικοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του χωριού και στη συνέχεια πεζοί έφτασαν στο σημείο που θα κατασκευαστεί το κέντρο.

Έγιναν διαπραγματεύσεις με τους Αστυνομικούς που ήταν στο σημείο αλλά δεν τους επετράπη η είσοδος στο χώρο των εργασιών.

Η έντονη βροχόπτωση διάλυσε την συγκέντρωση των κατοίκων, οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στον Προμαχώνα και ζήτησαν ενημέρωση από τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μιας και τους είχε καλέσει ο πρόεδρος του χωριού Λεωνίδας Σπύρος. Όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση ο δήμαρχος Φώτης Δομουχτσίδης, ο Ζήσης Λούγγος (Δημοτική Συνεργασία Πολιτών), η  Όλγα Φυταγκουρίδου (Νέοι Οριζόντες για τη Σιντική), ο Ιωσήφ Παναγιωτίδης (ΈΝΩ.ΣΙ) και η Μαρία Ιωαννίδου (Λαϊκή Συσπείρωση). Νωρίτερα, το χωριό επισκέφθηκε και ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Ο κύριος Δομουχτσίδης για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής είναι «όχι σε οποιαδήποτε δομή λαθρομεταναστών μέσα στον Δήμο Σιντικής. Η επιλογή στη θέση «Κλειδί», ενός ουδέτερου μέρους μακριά από κατοικημένες περιοχές έγινε αναγκαστικά και από τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, όχι δημοτικών συμβούλων, έτσι ώστε η ζημιά που γίνεται μέσα στο δήμο Σιντικής-δεν είναι δική μας απόφαση μας την επέβαλαν- να είναι η μικρότερη για τους δημότες. Υπήρχαν δύο κρατικοί χώροι στρατόπεδο Ροδόπολης και Βυρώνειας. Μπροστά στο μεγαλύτερο κακό επιλέξαμε το «Κλειδί». Το επαναλαμβάνω και πάλι είμαστε κατά της δημιουργίας δομής στον δήμο» τόνισε ο δήμαρχος Σερρών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Προμαχώνα Λεωνίδας Σπύρος τόνισε: «Ομόφωνη απόφαση όλων των κατοίκων του Προμαχώνα, ούτε για μια ώρα, ούτε για μια ημέρα, ούτε για έναν μήνα θα δεχθούμε σ αυτό το ακριτικό χωριό, σ αυτό το χωριό που έχουμε μείνει 100 άνθρωποι και φυλάμε εδώ σύνορα να γίνει οποιαδήποτε είτε κλειστή, είτε ανοιχτή, είτε περιφρουρούμενη δομή για μετανάστες. Πουθενά στον δήμο, πουθενά στο «Κλειδί» πουθενά στην Ελλάδα»

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=214855563043328

Πηγή: infonews24.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί