Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Κλείσιμο σχολείων - Ποια μέτρα εξετάζονται για τις άδειες γονέων

Σχέδια για δεκαπενθήμερη άδεια στους γονείς

Στο «μικροσκόπιο» των υπουργείων Εργασίας, Εσωτερικών και Οικονομικών βρίσκεται το ζήτημα της διευκόλυνσης των εργαζόμενων γονέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αναμένεται να προκαλέσει το «λουκέτο» δύο εβδομάδων στα σχολεία, λόγω κορωνοϊού.

Κατά πληροφορίες, στο επίκεντρο του σχεδιασμού βρίσκεται η εφαρμογή ενός μικτού συστήματος κατά το οποίο, ένα μέρος της άδειας θα καλύπτεται από την κανονική άδεια που δικαιούται κάθε εργαζόμενος και ένα άλλο θα επιβαρύνει τον εργοδότη και το κράτος.

Σε πρώτο στάδιο, οι ημέρες της άδειας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα ανέρχονται σε 15.

Βέβαια, χρήση του μέτρου θα μπορούν να κάνουν σπονδυλωτά, και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες, και οι δύο γονείς, ώστε συνολικά, οι ημέρες άδειας να ανέρχονται σε 30 για μια οικογένεια με ανήλικα παιδιά, με εργαζόμενους και τους δύο γονείς.

Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών αναμένεται να προωθήσουν, όπου είναι δυνατό, την εργασία με ευέλικτο ωράριο και την τηλεργασία με στόχο την αποφυγή εξάπλωσης του ιού στους χώρους εργασίας, αλλά και τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγή: kathimerini.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ