Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για παροχές και βεβαιώσεις ΟΑΕΔ

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Λόγω της λήψης προληπτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού

Την μετατροπή όλων των προαιρετικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ σε υποχρεωτικές, ανακοίνωσε η Διοίκηση για την δραστική μείωση του συγχρωτισμού στις Υπηρεσίες του Οργανισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται από σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου και θα είναι σε ισχύ έως και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΟΑΕΔ, η οποία ήδη απεστάλη στις υπηρεσίες του Οργανισμού, όλες οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες μετατρέπονται σε υποχρεωτικές. Οι υπηρεσίες που πλέον υποχρεωτικά παρέχονται ηλεκτρονικά, είναι αναρτημένες εδώ. Οι συναλλασσόμενοι μπορούν να λαμβάνουν τις παροχές (όπως το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, το ειδικό εποχικό επίδομα, κ.λπ.) καθώς και τις βεβαιώσεις (χρόνου ανεργίας, λήψης επιδόματος ανεργίας, κ.λπ.) αποκλειστικά και μόνο με την υποβολή αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο. Η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και η αίτηση για το τακτικό επίδομα ανεργίας θα συνεχίζεται στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) ανά την επικράτεια.

Επίσης, οι επιδοτούμενοι άνεργοι που λαμβάνουν επίδομα τακτικής ανεργίας και –μέχρι πρότινος- απαιτείτο η φυσική τους παρουσία στα ΚΠΑ2, από σήμερα μπορούν να δηλώνουν την παρουσία τους στέλνοντας email στο ΚΠΑ2 της περιοχής τους. Ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ΚΠΑ2 βρίσκονται εδώ.

Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να ενημερώνει έγκαιρα όλους τους πολίτες για όλα τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων τους.

Ο σύνδεσμος των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), μέσω του οποίου μπορούν να επικοινωνούν οι άνεργοι με τον Οργανισμό είναι: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=egiis.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, οι συναλλασσόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με την υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης του ΟΑΕΔ στον αριθμό 11320.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Συνάντηση με δημάρχους της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Στο επίκεντρο η διαχείριση των υδάτων
Ανδρουλάκης από Θεσσαλονίκη: Η κυβέρνηση περιφρονεί την αυτοδιοίκηση – Πρέπει να αντιδράσουμε
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις
Το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τη θερμική καταπόνηση
Έκτακτα μέτρα για εργαζομένους λόγω καύσωνα – Ποιες ώρες περιορίζονται οι μετακινήσεις
Φωτιά τώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη: Πού καίει - Σηκώθηκαν ελικόπτερα, κοντά σε επιχειρήσεις
Καίει σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση – Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Φωτιά τώρα στη δυτική Θεσσαλονίκη: Πού καίει - Σηκώθηκαν ελικόπτερα, κοντά σε επιχειρήσεις