Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στη Σπάρτη ο Τζέραλντ Μπάτλερ, φώναξε «This is Sparta» (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Η μεγάλη παρουσία κόσμου θορύβησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή - Διεκόπη η Λαμπαδηδρομία

Στη Σπάρτη βρέθηκε σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα και ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, που μετέφεραν τη δάδα στην πρωτεύουσα της Λακωνίας ήταν και ο Σκωτσέζος ηθοποιός Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του Λεωνίδα στη χολιγουντιανή παραγωγή «300».

Ο Μπάτλερ μιλώντας από τη Σπάρτη είπε «σας ευχαριστώ για την τιμή και το προνόμιο που μου δώσατε να μεταφέρω την Ολυμπιακή Φλόγα« και σημείωσε ότι «πάντα ήθελα να έρθω στην πόλη που με έκανε διάσημο. Σήμερα έγινα Σπαρτιάτης στην πραγματικότητα. Τώρα που έχω τα κλειδιά της πόλης μπορώ να χτυπήσω την πόρτα όποιου σπιτιού θέλω και όποιος που ανοίξει θα μου μαγειρέψει ένα νόστιμο ελληνικό γεύμα. Αυτή είναι μια εμπειρία που ζεις μία φορά στη ζωή σου. Είμαι περήφανος που έκανα γνωστή την ιστορία αυτής της πόλης». Μάλιστα, στο τέλος φώναξε και «This is Sparta» και αποθεώθηκε.

Δείτε φωτογραφίες και το σχετικό video:

buttler_olympiaki_floga_sparti_2.jpg
buttler_olympiaki_floga_sparti_3.jpg

 

Σημειώνεται ότι ο χολιγουντιανός ηθοποιός έτρεξε από τον Μυστρά ως την Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί μία σειρά δράσεων ιδιαίτερου συμβολισμού στη Σπάρτη που θα ενισχύσουν την προβολή της εικόνας της πόλης της Σπάρτης και της Ελλάδας, στέλνοντας ένα ηχηρό, διεθνές μήνυμα συνεργασίας, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για το κοινό καλό.

 

Διεκόπη η λαμπαδηδρομία

Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε, μετά τη μεγάλη προσέλευση κόσμου στην τελευτή της Σπάρτης, και λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε τη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε κανονικά χθες (12/3), μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία. Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράδοση της Φλόγας στους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά στην Πέμπτη 19/3 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ έχει ως εξής:

«H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

» Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

» Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή 'Τόκυο 2020' θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, thetoc.gr, protothema.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
«Είμαι και ηγέτης και για μπίρες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τον Παπανώτα και τον Τσίπρα
Κασσελάκης: Είμαι θρήσκος, δεν είναι κακό να πιστεύει κανείς στα θαύματα (VIDEO)
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη
Αναμένονται και νέα εντάλματα για τη σύλληψη ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο
Απολογούνται σήμερα οι πρώτοι 10 από τους 67 συλληφθέντες για το θάνατο Λυγγερίδη