Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Στα μπαλκόνια όπως οι Ισπανοί και οι Έλληνες για γιατρούς και νοσηλευτές

Κάλεσμα για απόψε στις 21:00 το βράδυ

Το παράδειγμα των Ισπανών καλούνται να ακολουθήσουν απόψε το βράδυ οι Έλληνες.

Στις 10 χθες το βράδυ, οι κάτοικοι όλης της Ισπανίας συντονίστηκαν και βγήκαν στα μπαλκόνια τους. Από εκεί χειροκροτούσαν για πέντε λεπτά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που δίνει και θα συνεχίσει να δίνει τον μεγάλο αγώνα κατά του Covid-19.

Με σύνθημα «Viva los medicos» (Να ζήσουν οι γιατροί) σε όλη τη χώρα οι Ισπανοί έδειξαν την αλληλεγγύη τους σε γιατρούς και νοσηλευτές καταγράφοντας την πράξη τους σε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #AplausoSanitario.

Σε κάλεσμα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούνται οι Έλληνες απόψε το βράδυ στις 21:00 καλούνται οι Έλληνες να ακολουθήσουν το ισπανικό παράδειγμα.

Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρεται:

"Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 21:00 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας...Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας...Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν! Και όχι μόνο ...όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ