Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Αποχή διαρκείας στα ΚΕΠ - Εξώδικο από τους εργαζόμενους

Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε εξώδικο τους

Αποχή διαρκείας από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να ανασταλεί η εξυπηρέτηση υποθέσεων πολιτών με φυσική παρουσία όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Σε εξώδικη δήλωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ αναφέρει ότι αποφάσισε απεργιακή κινητοποίηση με τη μορφή της αποχής του προσωπικού από το καθήκον Εξυπηρέτησης και Διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών με φυσική τους παρουσία στα ΚΕΠ έπειτα από ραντεβού (όπως προβλέπεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου).

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ ζητούν: 1) Να ανασταλεί η εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών με φυσική παρουσία τους στα ΚΕΠ, καθ' όσον χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού. 2) Να ανασταλεί η λειτουργία των ΚΕΠ που δεν έχουν λάβει μέτρα προστασίας έναντι του νέου ιού, να απολυμανθούν, να ληφθούν μέτρα και μετά να επαναλειτουργήσουν. 3) Να εξυπηρετούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ το κοινό με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο και τρόπο πλην με τη φυσική παρουσία πολιτών εντός των ΚΕΠ.

Διαβάστε ολόκληρο το εξώδικο της ΠΟΣΕΚΕΠ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία: «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΏΝ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) που εδρεύει στην Αθήνα, κατάστημα ΚΕΠ Συντάγματος, στη συμβολή των οδών Όθωνος και Λεωφ. Αμαλίας και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΠΡΟΣ

1. Το Ελληνικό Δημόσιο, νόμιμα εκπροσωπουμένου από τον Υπουργό Οικονομικών που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα και στην οδό Νίκης, αρ. 5- 7.

2. Τον Υπουργό Εσωτερικών, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, οδός Σταδίου & Δραγατσανίου, αρ. 27,

3. Τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, οδός Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου

4. Τον Υπουργό Εργασίας που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Σταδίου, αρ. 29,

5. Τον Υπουργό Υγείας, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστοτέλους, αρ. 17,

6. Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που εδρεύει στην Αθήνα και στην οδό Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

ΠΡΟΣ

Τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.Μ.Ε.Δ.), που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Πλ. Βικτωρίας, αρ. 7 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Με την παρούσα σας δηλώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα 16η Μαρτίου 2020, ότε και τέθηκε ως θέμα της ημερήσιας διάταξης ο αυξημένος κίνδυνος μεγαλύτερης και γρηγορότερης μετάδοσης και διασποράς στην κοινότητα του νέου κορωνοϊού που προκαλεί τη λοίμωξη CoViD-19 με την εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών με φυσική παρουσία τους στα ΚΕΠ μετά από ραντεβού. Πιο συγκεκριμένα, έχοντας εξαντλήσει κάθε άλλο ηπιότερο της απεργιακής κινητοποίησης μέτρο και ειδικότερα μετά από επιστολές μας προς συναρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς και μετά από Δελτίο Τύπου στις 15/03/2020 με τα οποία: 1. Επισημαίναμε ότι (α) πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες έχουν αναστείλει την εξυπηρέτηση πολιτών με φυσική παρουσία, β) πολλά ΚΕΠ δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο προστασίας και δεν διαθέτουν κανένα μέσο προφύλαξης εργαζόμενων και πολιτών έναντι του νέου ιού, γ) Οι πολίτες δεν θα είναι προστατευμένοι και ειδικά μέσα στα ΚΕΠ που δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο και δεν υπάρχει κανένα μέσο προστασίας. δ) θα υπάρξει διασπορά του ιού με εκθετική αύξηση και τραγικά αποτελέσματα, ε) σε σύντομο διάστημα δεν θα υπάρχουν ΚΕΠ να εξυπηρετούν με κανένα τρόπο, στ) θα αφεθεί μία εστία μετάδοσης του ιού ανοικτή, ενώ μπορεί να κλείσει δίνοντας πολύτιμο χρόνο στο σύστημα υγείας να μην καταρρεύσει και 2. Ζητούσαμε: α) Την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΑ ΚΕΠ ΜΕ ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και β) την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΠ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, την ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ, τη ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ και την ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Το επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας αποφάσισε σήμερα 16η Μαρτίου 2020 με έξι (6) ψήφους υπέρ την διεξαγωγή απεργιακής κινητοποίησης με ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από την Δευτέρα 23/03/2020 για άπαν το προσωπικό που απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών από το καθήκον Εξυπηρέτησης και Διεκπεραίωσης υποθέσεων πολιτών με φυσική τους παρουσία στα ΚΕΠ μετά από ραντεβού.

Με την παρούσα σας καλούμε ακόμα σε δημόσιο διάλογο ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας προς το σκοπό υλοποίησης των ως άνω αιτημάτων μας με προγραμματισμένη ημερομηνία συνάντησης την Τετάρτη 18/03/2020 και ώρα 01:00 μ.μ..

Επειδή ο σκοπός της ως άνω απεργιακής κινητοποίησής μας με τη μορφή αποχής αποκλειστικά και μόνο από τα ως άνω καθήκοντα είναι απολύτως νόμιμος σύμφωνα με τα ως άνω εκτιθέμενα.

Επειδή η απεργιακή μας κινητοποίηση αποτελεί το έσχατο μέσο, αφού προηγουμένως εξαντλήσαμε κάθε ηπιότερο μέτρο.

Επειδή εν προκειμένω πληρούνται άπασες οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις άσκησης του δικαιώματός μας για προσφυγή σε απεργιακή κινητοποίηση με τη μορφή αποχής από τα ως άνω καθήκοντα.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας

Σας γνωστοποιούμε την απόφασή μας για ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ από την Δευτέρα 23/03/2020 για άπαν το προσωπικό που απασχολείται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών από το ως άνω καθήκον με νόμιμα αιτήματα: 1) Να ανασταλεί η εξυπηρέτηση και διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών με φυσική παρουσία τους στα ΚΕΠ, καθ' όσον χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού. 2) Να ανασταλεί η λειτουργία των ΚΕΠ που δεν έχουν λάβει μέτρα προστασίας έναντι του νέου ιού, να απολυμανθούν, να ληφθούν μέτρα και μετά να επαναλειτουργήσουν.

3) Να εξυπηρετούν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ το κοινό με κάθε άλλο πρόσφορο μέσο και τρόπο πλην με τη φυσική παρουσία πολιτών εντός των ΚΕΠ.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς στους οποίους απευθύνεται προς γνώση τους και για την επέλευση των νομίμων συνεπειών, αντιγράφοντάς την ταυτόχρονα ολόκληρη στην Έκθεση Επίδοσής του.

Αθήνα, 16/03/2020

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠ. ΠΕΡΠΑΤΑΡΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ΄ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»
Τι απάντησε ο ποδοσφαιριστής μετά τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχτηκε λόγω του χαμένου πέναλτι στον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδος από τη Γεωργία
Γιακουμάκης για τις επιθέσεις εναντίον του: «Μακάρι αυτοί να βρουν το νόημα της ζωής»