Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Προσποιούνται ότι έχουν κορωνοϊό στα φαρμακεία επειδή είναι πίσω στην ουρά»

Για αλόγιστη ζήτηση και άνθιση της κερδοσκοπίας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

"Μπαίνουν στα φαρμακεία και κάνουν πλάκες ότι έχουν κορωνοϊό, πανικοβάλλοντας καταναλωτές και φαρμακοποιούς" δήλωσε μιλώντας στον Focus 103,6 FM και στην εκπομπή "Μαγκαζίνο" με τη Θεοδώρα Απότα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Όπως είπε, τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί πολλές καταγγελίες φαρμακοποιών που υποστηρίζουν ότι πελάτες, επειδή θέλουν να ξεμπερδεύουν γρήγορα από την αναμονή της ουράς που δημιουργείται έξω από τα φαρμακεία, λένε ότι έχουν κορωνοϊό και πυρετό και πρέπει να πάνε σπίτια τους!

Ο κ. Λουράντος εξέφρασε τη διαφωνία του με την τοποθέτηση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά που είπε ότι "υπάρχουν μάσκες, δεν έχουμε προβλήματα στα αποθέματά μας".
"Δεν καταλαβαίνω τι υπαινίσσεται ο κ. Χαρδαλιάς. Θεωρεί ότι υπάρχουν μάσκες και οι φαρμακοποιοί τις κρύβουν; Γιατί δεν υπάρχουν;" τόνισε προσθέτοντας ότι η έλλειψη των μασκών είναι επακόλουθο μιας κατάστασης που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια.

Όπως διευκρίνισε, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν συγκεκριμένα εργοστάσια που παράγουν μάσκες για συγκεκριμένη πελατεία (γιατρούς, οδοντιάτρους, νοσηλευτικό προσωπικό) και υπογράμμισε ότι οι ίδιες μονάδες παραγωγής βρέθηκαν μπροστά σε μία πελατεία περίπου τεσσάρων δισεκατομμυρίων ατόμων που ζητούν τα προϊόντα τους με τις κυβερνήσεις να ζητούν από την πλευρά τους πλήρη κάλυψη των πολιτών, κάτι που κρίνεται λογικό αλλά αδύνατο να γίνει.

"Πως μπορεί μια επιχείρηση που παράγει για 10 άτομα ξαφνικά να βρεθεί να παράγει για 1.000; Δεν γίνεται." είπε ο κ. Λουράντος κι έκανε λόγο για αλόγιστη ζήτηση και άνθιση της κερδοσκοπίας. "Υπάρχει μια μαύρη αγορά από επιτήδειους που επενδύουν στον πανικό της εποχής και στην άγνοια των πολιτικών. Αν ο κ. Χαρδαλιάς δεν γνωρίζει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει κερδοσκοπία στις μάσκες, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο είναι εκεί που είναι" υπογράμμισε. Ο κ. Λουράντος είπε ότι "μάσκες που έκαναν 0,25 λεπτά οι δύο" πλέον πωλούνται 1,5 ευρώ η μία. "Αν τη βρεις θα πρέπει να κάνεις και άγαλμα σε αυτόν που θα στη βρει. Ποια σωρεία μασκών υπάρχει; Δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα" είπε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τις τιμές, δήλωσε ότι πρόκειται για τους νόμους που υφίστανται στην αγορά: ζήτηση και προσφορά. "Αυξάνεται η ζήτηση, αυξάνονται και οι τιμές" είπε.

Τέλος, αναφερόμενος στο χειροκρότημα των πολιτών προς τους υγειονομικούς υπαλλήλους, επισήμανε ότι στεναχωρήθηκε που δεν συμπεριελάμβανε και τους φαρμακοποιούς. "Είμαστε στην κυριολεξία εκτεθειμένοι στον κίνδυνο" τόνισε ο κ. Λουράντος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαρινάκης από Θεσσαλονίκη: Απόλυτη προτεραιότητα η αύξηση των εισοδημάτων
«Η ανεργία μειώνεται, οι μισθοί αυξάνονται, η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στις άμεσες ξένες επενδύσεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Μαρινάκης από Θεσσαλονίκη: Απόλυτη προτεραιότητα η αύξηση των εισοδημάτων