Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Έβρος: Νέα επεισόδια και χρήση χημικών στις Καστανιές

Aπολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων.

Άγρια επεισόδια εκτυλίσσονται και πάλι στον Έβρο. Το σκηνικό πυροδοτόθηκε όταν συγκεντρώθηκαν μετανάστες και προσπαθούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. 

Την ενθάρρυνση της τουρκικής πλευράς είχαν οι μετανάστες, ενώ έγινε και χρήση χημικών.

Συγκεκριμένα μεγάλος αριθμός χημικών εκτοξεύθηκε προς τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τον συνοριακό φράχτη κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών, στον Έβρο. Η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδεικνύει πως εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.

Νωρίτερα, καταγράφηκαν προσπάθειες καταστροφής του συρματοπλέγματος, ακόμα και με χρήση εργαλείων, ενώ εντοπίστηκαν και άτομα με όργανα παρατήρησης και καταγραφής, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να συνεχίσει την προπαγάνδα της.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς γεννούν ερωτήματα για το εάν υπάρχουν κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα στους μετανάστες ή εάν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την προστασία τους από τις τουρκικές Αρχές.

Ομάδες μεταναστών συνεχίζουν να βρίσκονται στο μεθοριακό σταθμό του Παζαρκουλέ στον Έβρο, αναζητώντας τρόπους ν’ ανοίξουν διόδους στον φράκτη για να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δήμος Πέλλας: Τιμητική πλακέτα στον πρωταθλητή του Taekwondo Γιάννη Ιωαννίδη
Του απονεμήθηκε και το μετάλλιο του δήμου, για τα τέσσερα μετάλλια που κατέκτησε στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Taekwondo ITF
Δήμος Πέλλας: Τιμητική πλακέτα στον πρωταθλητή του Taekwondo Γιάννη Ιωαννίδη