Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυξάνονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Κατέληξαν ένας 64χρονος στην Πάτρα και ένας 78χρονος στην Αθήνα

Αυξάνεται η λίστα των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, που έχουν φτάσει πλέον τους 17, καθώς σήμερα υπήρξαν ακόμη δύο νεκροί στην Πάτρα και την Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί κατέληξε ο 64χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος λόγω κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Ο άνδρας έδωσε μάχη στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης για 11 ημέρες. Οι θεράποντες ιατροί, σύμφωνα με το tempo24.news, είχαν προχωρήσει και στην χορήγηση αντιικού φαρμάκου, που είχε χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση του ιού του Έμπολα, ωστόσο, δεν υπήρξαν θετικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται πως ο 64χρονος δεν είχε μεταβεί στους Αγίους Τόπους αλλά στην εκδρομή συμμετείχε η σύζυγός του. Ο 64χρονος σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι κατέληξε και ένας 78χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ο άτυχος 78χρονος, άφησε την τελευταία του πνοή στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Κατά πληροφορίες, σύμφωνα με το protothema.gr,  ο άτυχος ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σημειώνεται ότι χθες, Κυριακή, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση, ανακοίνωσε επιπλέον 94 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Έτσι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 624. Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. 55,7% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 64 έτη και των διασωληνωμένων τα 67 έτη. Από τους 17, πλέον, νεκρούς, οι 14 ήταν άντρες και οι 3 γυναίκες. Σημειώνεται ότι 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»
Η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα συναντήθηκε με το δήμαρχο, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει δομή στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Στη Θέρμη η Άννα Φόνσου – Συνάντηση για «Το Σπίτι του Ηθοποιού»