Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εμπύρετος 26χρονος φώναζε πως έχει κορωνοϊό – Έφτυσε αστυνομικούς

Επεισοδιακή σύλληψη νεαρού από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περιοχή της Βούλας στην Αθήνα

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό εκτυλίχθηκε το χθες βράδυ στη συμβολή των οδών Σαπφούς και Φειδίου στη Βούλα, με αποτέλεσμα 14 αστυνομικοί να τεθούν σε καραντίνα.

Ο λόγος; Ένας νεαρός που είχε έρθει από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έλαβαν σήμα για άτομο που έσπαγε καθρέφτες ΙΧ στην ευρύτερη περιοχή. Όταν κατάφεραν να τον εντοπίσουν εκείνος άρχισε να τους φτύνει λέγοντας πως έχει κορωνοϊό.

Μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας-Βουλιαγμένης όπου συνέχισε την ίδια συμπεριφορά. Διαπιστώνοντας οι αστυνομικοί ότι πράγματι είχε ταξιδέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους, οι οποίοι έθεσαν σε καραντίνα 12 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και δύο του αστυνομικού τμήματος, που ήρθαν σε επαφή μαζί του, έως ότου υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν έχει ή όχι προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Το πλέον ανησυχητικό, όμως, είναι ότι όπως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί από τους γιατρούς του Δρομοκαΐτειου, ο νεαρός Αλβανός βρέθηκε εμπύρετος με 38 πυρετό, γεγονός που τον καθιστά ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Οι αστυνομικοί πήραν στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρα σήμα για ταραξία που σπάει καθρέπτες. Όταν τον εντόπισαν και του ζήτησαν τα χαρτιά του, εκείνος τους είπε ότι είχε έρθει λίγες ωρες νωρίτερα απο το Λονδίνο και μάλιστα, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα, έφυγε και αλώνιζε στα νότια προάστια.

Όταν επιχείρησαν να τον οδηγήσουν στο τμήμα Βούλας, καθώς έδειχνε να μην είναι σε καλή κατάσταση και να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, αρνήθηκε, εξαγριώθηκε, τους επιτέθηκε και άρχισε να τους φτύνει.

Τελικά κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν στο τμήμα όπου σχηματίστηκε δικογράφια για απείθεια, αντίσταση, ενώ του επεβλήθη και 5.000 ευρώ πρόστιμο.

Οι 14 αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τον Αλβανό έχουν τεθεί για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα.

«Οι αστυνομικοί για άλλη μια φορά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και πράττουν το καθήκον τους, παρά τις όποιες δυσκολίες και τα μέσα που διαθέτουν, στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων για την ασφάλεια του πολίτη», τονίζει στο protothema.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

Πηγή: iefimerida.gr, Πρώτο Θέμα 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι