Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

«Λευκή» απαγόρευση – Χιόνια σε ορεινά στη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

xionia

Χιόνια και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας - Δεν υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς χιόνισε και το έχει στρώσει σε περιοχές του Λαγκαδά, αλλά και στο Ωραιόκαστρο.

Συγκεκριμένα, χιόνια υπάρχουν από το βράδυ στη δημοτική ενότητα Λαχανά, αλλά και στην Ξυλοπολη και τα γύρω χωριά.

Δείτε τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τη σελίδα «Επαρχία Λαγκαδά»:

xionia_lagkadas_1.jpg
xionia_lagkadas_2.jpg
xionia_lagkadas_3.jpg

 

Δήμος Ωραιοκάστρου: Άμεσα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε ο μηχανισμός του δήμου Ωραιοκάστρου για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που επικράτησε χτες βράδυ στην περιοχή.

Ο δημοτικός μηχανισμός, έπειτα από σχετική εντολή του δημάρχου Παντελή Τσακίρη, ήταν σε επιφυλακή όλη νύχτα, επεμβαίνοντας σε όποια σημεία αυτό απαιτήθηκε, ώστε το οδικό δίκτυο να είναι απολύτως καθαρό και να αποφευχθούν φαινόμενα παγετού.

Υπό τον συντονισμό του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δαμιανού Ιωσηφίδη προσωπικό και οχήματα επιχείρησαν στον δρόμο Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, ρίχνοντας αλάτι. Ρίψη αλατιού έγινε ακόμη στην περιοχή της Καλλιθέας, σε Ν. Φιλαδέλφεια, Μονόλοφο, Πετρωτό και Μεσαίο, τόσο εντός των οικισμών όσο και περιφερειακά.

Εξάλλου, εκτός από τον δρόμο Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, ειδικό μηχάνημα έριξε αλάτι και στους δρόμους από τον Μονόλοφο προς τον Δρυμό και το Μελισσοχώρι.

kakokairia_1.jpg
kakokairia_2.jpg
kakokairia.jpg

 

Χιόνισε και στη Δυτική Μακεδονία

«Άσπρη μέρα» ξημέρωσε και για τους κατοίκους σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου η ελαφριά χιονόπτωση που ξεκίνησε από τα ξημερώματα έχει δημιουργήσει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα λευκό τοπίο από τις Πρέσπες έως τα ορεινά της Βασιλίτσας Γρεβενών και από το Νεστόριο Καστοριάς έως την Κοζάνη.

Σε ορισμένες περιοχές, όπως σε όλη την ΠΕ Φλώρινας, στα ορεινά των Γρεβενών, στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και σχεδόν σε όλη την ΠΕ Κοζάνης, το χιόνι φτάνει έως τους 5 πόντους χωρίς, ωστόσο, να δημιουργεί προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Από νωρίς το πρωί, εκχιονιστικά μηχανήματα καθάρισαν τα δύσκολα σημεία στο Βόιο και τη Βλάστη Κοζάνης, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Κέλλη, το Φλάμπουρο και το Νυμφαίο Φλώρινας καθώς και στο εθνικό οδικό δίκτυο Φλώρινας- Καστοριάς, μέσω Βίγλας και μέσω Βίτσιου. Έγινε επίσης εκχιονισμός στον δρόμο Νεστορίου- Κοτύλης και Νεστορίου- Πευκόφυτου Καστοριάς.

Στα λευκά και το Κιλκίς. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παπαστεργίου από Θεσσαλονίκη: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, καταργούμε τη γραφειοκρατία
Τι είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Παπαστεργίου από Θεσσαλονίκη: Δεν ψηφιοποιούμε απλά, καταργούμε τη γραφειοκρατία