Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ένα εκατομμύριο sms εστάλησαν στο 13033

Οι πολίτες έμειναν σπίτι και αυτοί που χρειάστηκε να μετακινηθούν ακολούθησαν τις οδηγίες

Η πρώτη ημέρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας βρήκε τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών να συμμορφώνεται απόλυτα. Το μέτρο είναι μεν αυστηρό και σκληρό, πλην όμως απολύτως αναγκαίο για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Αξιοσημείωτο δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι οι πολίτες έμειναν σπίτι, αλλά και αυτοί που χρειάστηκε να μετακινηθούν ακολούθησαν τις οδηγίες, συμπληρώνοντας τις απαραίτητες δηλώσεις ή στέλνοντας μήνυμα στο 13033.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, χθες εστάλησαν στον πενταψήφιο αριθμό περισσότερα από 1 εκατομμύριο μηνύματα, με τα 650.000 από αυτά να είναι σωστά και να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους, με βάση τα όσα προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των μετακινήσεων.

Το σύστημα για τα κινητά απέδωσε και είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει σε ακόμα περισσότερα αιτήματα, καθώς θα εξοικειώνονται ακόμα περισσότεροι πολίτες. Ιδιαίτερη ανταπόκριση υπάρχει και στην πρωτοβουλία για τη συνεισφορά εθελοντών, στη μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς ήδη 5.000 άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα ethelontes.gov.gr.

 

Έρχονται κι άλλα μέτρα;

Ωστόσο, αρμόδια στελέχη σημειώνουν ότι για να κριθεί η αποτελεσματικότητα του συνόλου των μέτρων θα χρειαστεί χρόνος και οι επόμενες μέρες αποτελούν βαρόμετρο. Στο συρτάρι της κυβέρνησης υπάρχουν και άλλα μέτρα και σχέδια για την αντιμετώπιση της φονικής πανδημίας, η ενεργοποίηση των οποίων, όπως τονίζεται, θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιστημόνων και από την τήρηση εκ μέρους των πολιτών όσων έχουν ήδη ληφθεί.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα των πτήσεων από Γαλλία και Γερμανία, μετά τη διακοπή όλων των δρομολογίων από και προς τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, που ακολούθησε χθες τη διακοπή σε Ιταλία και Ισπανία, η οποία είχε προηγηθεί. Το τι μέλλει γενέσθαι θα εξαρτηθεί από την πορεία εξάπλωσης του ιού σε αυτές τις χώρες, αν και ήδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις για πάγωμα και αυτών των πτήσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ