Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να κάνουν όσοι φροντίζουν αδέσποτα - Το ειδικό έντυπο

Αναρτήθηκε το ειδικό έντυπο για τη χορήγηση βεβαίωσης μετακίνησης το οποίο χρειάζεται υπογραφή από το δήμο

 Κλείνουμε την πόρτα στον Κορωνοϊό κι ανοίγουμε την αγκαλιά μας στα αδέσποτα της γειτονιάς μας, αναφέρει η ΚΕΔΕ σε σημερινή της ανακοίνωση. Η ΚΕΔΕ, Δήμοι της χώρας και το Υπουργείο Εσωτερικών ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη φροντίδα και των αδέσποτων. Στο πλαίσιο του περιορισμού των άσκοπων μετακινήσεων βρείτε στην ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ και στη σελίδα της στο Facebook, το ειδικό έντυπο για την χορήγηση Βεβαίωσης Μετακίνησης για τη σίτιση των Αδέσποτων ζώων, έντυπο που χρειάζεται να έχουν υπογεγραμμένο από τον οικείο Δήμο, όσοι τα φροντίζουν αυτές τις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε διευκρινίσεις αναφορικά με όσους φροντίζουν αδέσποτα ζώα εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας.

 «Όσοι φροντίζουν ζώα εκτός των ορίων του δήμου τους πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται τα ζώα, προκειμένου να αναλάβουν τη σίτισή τους μέχρι την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας», είπε.

Σε ό,τι αφορά εκείνους που φροντίζουν αδέσποτα ζώα εντός του ορίου του δήμου τους, θα υπάρξει νέα βεβαίωση μετακίνησης. «Ήδη είμαστε σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει δυνατότητα βεβαίωσης μετακίνησης από την ιστοσελίδα της για όσους έχουν αναλάβει τη φροντίδα αδέσποτων. Το αρμόδιο γραφείο του κάθε δήμου έχει την ευθύνη πιστοποίησής της. Στη βεβαίωση θα πρέπει να αναφέρεται το σημείο που βρίσκονται τα ζώα, τις ημέρες, τις ώρες του ταΐσματος και η διάρκεια, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.  Επίσης διευκρίνισε ότι η βεβαίωση κατ' εξαίρεσης μετακίνηση για την επίσκεψη σε γιατρό ισχύει και για τον κτηνίατρο.

Δείτε το έντυπο παρακάτω

sitisi-adespotwn.jpg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί