Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταγγελίες κατά της ελληνικής πρεσβείας από εγκλωβισμένους Έλληνες στο Λονδίνο

«Κινούμαστε νομικά κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο» λένε οι Έλληνες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ

Νομικά εναντίον της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο δηλώνουν ότι θα κινηθούν οι Έλληνες, που παραμένουν -εδώ και μέρες εγκλωβισμένοι -στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ.

Μιλώντας στο Radio North 98, αποκάλυψαν πως δεν ισχύουν όσα γράφτηκαν περί μεταφοράς τους χθες σε ξενοδοχείο και περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα τη διαμονή του σε χώρο του αεροδρομίου καταγγέλλοντας εγκληματική αδιαφορία από την πλευρά της ελληνικής πρεσβείας.

Ο οδοντίατρος Γιώργος Ράλλης, που βρίσκεται ανάμεσα στους Έλληνες, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» και αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη στελεχών της πρεσβείας στο αεροδρόμιο, έκανε λόγο για «εγκληματικά λάθη».

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Είδαν μια λίστα με 62 άτομα. Ήρθαν, μας είπαν για ένα ξενοδοχείο το οποίο έχει 50 δωμάτια. Χωρίς να έχουν εικόνα αν αυτά τα δωμάτια είναι μονόκλινα, δίκλινα, τρίκλινα. Στη χειρότερη να ήταν όλα μονόκλινα, περισσεύαμε. Τα 62 άτομα, που ήθελαν να μείνουν στο ξενοδοχείο ήταν για οικονομικούς λόγους, γιατί δεν είχαν λεφτά να πληρώσουν οι ίδιοι από την τσέπη τους. Η πρεσβεία προσφέρθηκε να πληρώσει τα δωμάτια του ξενοδοχείου 30 ευρώ το καθένα, όχι όμως τη μεταφορά στο ξενοδοχείο που θα κόστιζε πάνω από 50 λίρες, γιατί το ξενοδοχείο είναι στο κέντρο του Λονδίνου και απέχει δύο ώρες. Βρείτε τρόπο να πάτε, μας είπαν! Είναι τραγελαφικό».

Τόνισε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση να κινηθούν κατά της της ελληνικής πρεσβείας. «Έχουν γίνει εγκληματικά λάθη», ανέφερε και διευκρίνισε ότι «το μόνο ισχυρίστηκε χθες(η πρεσβεία), που παρουσιάστηκε την τρίτη μέρα, είναι: «εμείς τους κάναμε την προσφορά για το ξενοδοχείο και αυτοί δεν τη δέχθηκαν”.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους επιβάτες και η Ελεάννα Χαραλαμποπούλου, η οποία ανέφερε ότι όλοι όσοι βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στο υπουργείο Εξωτερικών. «Είναι πολύ δύσκολη η επικοινωνία μαζί τους. Και αυτοί προσπαθούν, προφανώς, να πιέσουν και να έχουν περισσότερες πληροφορίες για εμάς», τόνισε.

Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό η κ. Χαραλαμποπούλου: «Δεν μας έχουν δώσει μάσκες και γάντια. Είχαμε κάποιες μάσκες και γάντια, ο καθένας χωριστά για την ατομική μας προστασία, όπως καταλαβαίνετε αυτά έχουν αρχίσει να εξαντλούνται. Ο κίνδυνος είναι υπαρκτός. Πλέον όλοι μας θέλουμε και απαιτούμε κιόλας και να μπούμε σε καραντίνα και να εξεταστούμε για τον ιό. Όπως καταλαβαίνετε αν αυτές οι πτήσεις γινόντουσαν στην ώρα τους ο κίνδυνος του να υπήρχαν τρία και πέντε κρούσματα σ΄αυτές τις πτήσεις δεν θα δημιουργούσε το χάος, που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή. Είναι εγκληματικό να χαρακτηρίζεται πρεσβεία αυτό το πράγμα, που έχουμε στο Λονδίνο.»

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ράλλη:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς
Ανεβασμένοι είναι οι ρυθμοί στο ποδοσφαιρικό κουπόνι της Παρασκευής (29/03), με πληθος αγώνων λίγο πριν ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο.
Πάμε Στοίχημα: Διπλασιασμός με γκολ στο Νόριτς