Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κρήτη: Προσφέρουν τόνους τσικουδιάς στη "μάχη" κατά του κορωνοϊού

Πρωτοβουλία από τον Σύλλογο Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου

Σε μία αξιέπαινη προσπάθεια προέβη ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου, τις δύσκολες μέρες που περνά η Ελλάδα Λόγω του κορονοϊού και τις ελλείψεις σε οινόπνευμα και αντισηπτικά.

Ο Σύλλογος απέστειλε επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, αποφάσισαν να διαθέσουν 4 με 5 τόνους τσικουδιάς τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή οινοπνεύματος και άλλων υλικών, τα οποία είναι είδη πρώτης ανάγκης.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Βρέντζος στο Ράδιο Κρήτη, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε άλλους αποσταγματοποιούς να προσφέρουν το προϊόν τους.

Οπως είπε ο κ. Βρέντζος, η παράδοση της τσικουδιάς μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ είναι δυνατό να διατεθούν ναι άλλες ποσότητες, αν κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο, υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς αποσταγματοποιών να προχωρήσουν σε νέα απόσταξη προκειμένου οι ποσότητες τσικουδιάς που θα παραδοθούν να αποκτήσουν τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό και να έτοιμες προς χρήση για την παρασκευή αντισηπτικών χωρίς να πρέπει να υποστούν προηγουμένως άλλη επεξεργασία.

Πηγή: ekriti.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι