Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ένταση στον Ευαγγελισμό μεταξύ γιατρών-νοσηλευτών και αστυνομίας (VIDEO)

Η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει τη συμβολική κινητοποίηση γιατρών και νοσηλευτών στον Ευαγγελισμό

Ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όταν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο κατά τη διάρκεια συμβολικής συγκέντρωσης των εργαζομένων.

Μετά τις έντονες αποδοκιμασίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αποχώρησαν. Σύμφωνα πάντα με το Mega υπήρξε και φραστικό επεισόδιο μεταξύ των εργαζομένων και των αστυνομικών οι οποίοι προσπάθησαν να διαλύσουν το πλήθος.

Για το περιστατικό μίλησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλίας Σιώρας λέγοντας ότι "σήμερα είχαμε προγραμματίσει συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις που υπάρχουν, δηλ. για το προσωπικό, για τις ΜΕΘ, για τα μέτρα προστασίας. Ήταν μια ήρεμη, ήσυχη συγκέντρωση και την ώρα που μιλούσα περίπου 15-20 άνδρες της ομάδας ΔΙ.Α.Σ. μπήκαν στον χώρο του νοσοκομείου χωρίς να καταλάβω με ποιο πρόσχημα: μήπως θεώρησαν ότι ήμασταν πολλοί, ότι δεν τηρούσαμε τις αποστάσεις; Αυτός ο συνωστισμός συμβαίνει και στη γενική εφημερία. Παρόλ' αυτά εμείς τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας. Τη στιγμή που μπήκε η αστυνομία στο νοσοκομείο, υπήρχε μια άμεση αντίδραση και εκεί για λίγο δημιουργήθηκε συνωστισμός και αυτό γιατί απρόκλητα η αστυνομία μπήκε να διαλύσει μια συγκέντρωση, η οποία ήταν για το καλό του κόσμου". Σύμφωνα με τον ίδιο ο κόσμος βρισκόταν αραιά και με τις μάσκες τους, αλλά μετά την απρόκλητη είσοδο, οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν απότομα.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον «Ευαγγελισμό» λόγω της ημέρας πανελλαδικής δράσης για την στήριξη της δημόσιας υγείας.

Οι υγειονομικοί ζητούν:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

 Στο θέμα αναφέρθηκε με ανάρτησή του στο Facebook και ο Αλέξης Τσίπρας με τίτλο «Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», σήμερα δε δικαιούνται να έχουν φωνή» και ποστάροντας σχετικό video.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/147242083388547/

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε για το περιστατικό:

Χθες ήταν «οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση.

Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να «τιμήσει τους ήρωες».

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό.

Τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα. Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ.

Οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι.

Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, είναι στο πλευρό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ