Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αποφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου: «Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη»

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός κατά την αποφυλάκισή του

Εκτός φυλακής βρέθηκε ο πρωην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018 για υπόθεση που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Παπαντωνίου βρέθηκε εκτός φυλακών νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είχε γίνει δεκτή η αίτηση που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και είχε διαταχθεί η αντικατάσταση της προσωρνής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγυοδοσίας 150.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

«Είμαι φυλακισμένος 17 μήνες χωρίς δίκη και το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι η υπόθεση μου δεν μπορεί να παραπεμφθεί σε δίκη γιατί οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να στηρίξουν, να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που έχουν αποδοθεί σε βάρος μας.
Το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι ότι «ο νοών νοείτω».
Προς το παρόν σμίγω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου για να σταθούμε μαζί απέναντι στις προκλήσεις και τα προβλήματα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δικηγόρο μου Μιχάλη Δημητρακόπουλο για το αγώνα που δίνει και θα δώσει για να αποδείξει την αθωότητα μου
και ένα ευχαριστώ στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Αισθάνομαι ανακουφισμένος, αλλά θα είμαι ευχαριστημένος όταν τελειώσει αυτή η ιστορία και αποδειχθεί πλήρως και τελεσίδικα η αθωότητά μου», δήλωσε ο ίδιος κατά την αποφυλάκισή του.

Ωστόσο, ο ίδιος μέσω του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου είχε υποστηρίξει, ότι θα παραμείνει εντός της φυλακής καθώς δεν διέθετε το χρηματικό ποσό της εγγύησης. Η κατάσταση όμως άλλαξε και ο άλλοτε κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ θα δει την έξοδο από την φυλακή, αφού του δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 20120 προκειμένου να καταβάλλει το ποσό της εγγυοδοσίας.

Ο πρώην Υπουργός είχε κριθεί προφυλακιστέος στις 23 Οκτωβρίου 2018 μετά την απολογία του για το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος που αφορά ποσό 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, το οποίο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να έλαβε ως μίζα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Ο ίδιος αρνείται από την αρχή ότι έχει διαπράξει οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ - Στον ΟΑΣΘ μόνο 50 λεωφορεία τα οποία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας, θα εξυπηρετούν τους πολίτες
Μεγάλη απεργία 24 ωρών: Ποιοι βάζουν λουκέτο - Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη