Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κορωνοϊός: Φόβοι ότι πολλές αεροπορικές εταιρείες θα κηρύξουν πτώχευση

Αυτό τόνισε η Γενική Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Ευαγγελία Κεκελέκη, αναφερόμενη στα 18μηνα voucher

Το γεγονός ότι τα δικαιώματα των καταναλωτών την περίοδο του κορονοϊού υποβαθμίζονται επεσήμανε στο Radio North 98 και την εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» η Γενική Γραμματέας του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Ευαγγελία Κεκελέκη.

«Το φαινόμενο δεν παρουσιάζεται μόνο στην χώρα μας αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη» δήλωσε.

Μιλώντας για τα 18μηνα voucher που θα δοθούν σε όσους είχαν κανονίσει κάποιο ταξίδι ή διακοπές που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν εξαιτίας του κορονοϊού η κ. Κεκελέκη τόνισε: «Το να υποχρεώνουν τους καταναλωτές να δεχτούν το voucher είναι κατάφορη παραβίαση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Είχαμε προτείνει ως Ενώσεις Καταναλωτών να δίνεται σε όσους το αποδέχονται. Εμείς προτείναμε για διάστημα πάνω από ένα χρόνο. Αυτό όμως σε μια βάση εθελοντική. Μπορεί ένας καταναλωτής να θέλει να το χρησιμοποιήσει, μπορεί και να μην θέλει» είπε η κ. Κεκελέκη.

«Οι καταναλωτές πληρώνουν την κρίση του κορωνοϊού» σχολίασε και αναρωτήθηκε: «αυτοί θα πληρώσουν πάλι την νύφη; Φοβόμαστε ότι πολλές αεροπορικές εταιρίες θα κηρύξουν πτώχευση και τα χρήματα θα χαθούν. Δυστυχώς δεν έχει ληφθεί απόφαση για την προστασία αυτών των καταναλωτών» υπογράμμισε η κ. Κεκελέκη.

«Στείλαμε επιστολή στο υπουργείο Ανάπτυξης και απάντηση δεν πήραμε. Υπάρχει πρόβλημα διαβούλευσης. Χωρίς διαβούλευση ανακοινώθηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν για τους ταξιδιώτες» κατέληξε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ