Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πάσχα – Κορωνοϊός: «Δημιουργική ασάφεια για το ψήσιμο του οβελία»

Θα υπάρχουν έλεγχοι σε πυλωτές και αυλές εξήγησε το μέλος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας

Υπάρχει μία «δημιουργική ασάφεια» στις οδηγίες της κυβέρνησης για το πόσα άτομα επιτρέπεται να μαζευτούν και να ψήσουν τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα, δήλωσε στον FOCUS FM 103.6, το μέλος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση, τόνισε πως η αστυνομία περιμένει τις οδηγίες από τη σημερινή ενημέρωση του κ.Σωτήρη Τσιόδρα και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

«Δεν υπάρχει μέχρι ώρας εντολή για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων, περιμένουμε τις οδηγίες από την Πολιτική Προστασία», επεσήμανε ο κ.Μπαλάσκας και εκτίμησε πως «ενδεχομένως θα υπάρχουν προβλήματα», καθώς σε αυτό θα συμβάλλουν «ο καλός καιρός και γιορτινές ημέρες, που είναι βαθιά χαραγμένες στην ψυχή των Ελλήνων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα μπορούσε να υπάρχει σύλληψη για αντίσταση ή εξύβριση

Απαντώντας για το ενδεχόμενο συλλήψεων, ανήμερα το Πάσχα, τόνισε πως «θα μπορούσε να υπάρξει σύλληψη σε περίπτωση αντίστασης και εξύβρισης, είναι παραβάσεις του ποινικού δικαίου», ενώ πρόσθεσε, ότι «είναι πολύ δύσκολη η θέση της αστυνομίας, πχ να πάμε σε μία πυλωτή με 3 οικογένειες και 5 παιδάκια, που παίζουν ή παππούδες, που ψήνουν το κοκορέτσι».

Ο κόσμος να μην δυσκολεύει τον ψυχισμό των αστυνομικών

Ο κ.Μπαλάσκας απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες, να «μην δυσκολεύουν τον ψυχισμό μας», όπως είπε, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί, όπως ανέφερε, «1 τόνος κρέατα ήρθε με τα ΚΤΕΛ, πού θα ψηθούν όλα αυτά;», αναρωτήθηκε το μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ.

Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις εκκλησίες

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της αστυνομίας και στις εκκλησίες και όπως τόνισε ο κ.Μπαλάσκας, «οι ναοί είναι ήδη υπό επιτήρηση από άνδρες των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ, περνούν συχνά έξω από εκκλησίες οι εντολές είναι σαφέστατες».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Στ. Μπαλάσκα στον FOCUS FM 103.6, εδώ:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαμάς: Καταθέτει τα όπλα αν δημιουργηθεί ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967
Η στρατιωτική πτέρυγα θα διαλυθεί αν ιδρυθεί πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, είπε αξιωματούχος της οργάνωσης
Χαμάς: Καταθέτει τα όπλα αν δημιουργηθεί ανεξάρτητο κράτος στα σύνορα του 1967
Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση γονέα θύματος
Κατά της απορριπτικής απόφασης της Εισαγγελέα πρωτοδικών – Διατάχθηκε και η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης
Τραγωδία στα Τέμπη: Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η μήνυση γονέα θύματος