Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανοιχτές εκκλησίες από 4 Μαΐου για ατομική λατρεία - Λειτουργίες από 17 Μαΐου

Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας έως τις 3 Μαΐου

Με ΚΥΑ των \υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, όπως ενημέρωσε άτυπα το υπουργείο Παιδείας, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β'1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 3.5.2020.

Άλλωστε το άνοιγμα των εκκλησιών μετά το κλείσιμό λόγω του κορωνοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα πως από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες ανοίγουν για "ατομική λατρεία" ενώ από τις 17 Μαΐου επανέρχεται η Θεία Λειτουργία παρουσία πιστών με "αυστηρά μέτρα που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο".

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα να ανοίξουν οι εκκλησίες όσο πιο σύντομα, στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είχε διατυπώσει άλλωστε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με επιστολή του στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, την περασμένη Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ