Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» πριν λίγη ώρα την Κρήτη

Σήμερα το μεσημέρι Σαββάτου η σεισμική δόνηση

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:51 το μεσημέρι με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο η ένταση της δόνησης ήταν 5,9 Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν σε βάθος 19 χιλιομέτρων. Το Ευρωπαϊκό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο κατέγραψε τη δόνηση στα 6 Ρίχτερ και το επίκεντρο 90 χιλιόμετρα νότια μεταξύ Ιεράπετρας και 'Αρβης. Ο σεισμός εξαιτίας του ότι ήταν επιφανειακός, έγινε αισθητός στα νότια παραλία της Ανατολικής Κρήτης.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ένα όχημα της Πυροσβεστικής βγήκε για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.

UPD: Δύο νέες σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:51 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ιεράπετρας. Δέκα λεπτά μετά τον σεισμό καταγράφηκε, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, δόνηση 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 102 χλμ νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας, ενώ μια ακόμη δόνηση καταγράφηκε στις 4:33, με ένταση 4,8 Ρίχτερ, 122 χλμ νότια της 'Αρβης και εστιακό βάθος στα 10 χλμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ