Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σύγχρονο «δουλεμπόριο» σε βάρος μετανάστη – Θα έρθει Θεσσαλονίκη

Ο έλεγχος για κορωνοϊό αποκάλυψε ένα ανθρώπινο δράμα

Σε ένα γεγονός με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις αλλά και εκμετάλλευσης, εμπόριο ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, ήρθε σε επαφή η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων που κλήθηκε να φιλοξενήσει ως άστεγο τον Willy. Ο Willy εδώ και δυο μήνες προσφέρει σκληρή χειρωνακτική εργασία σε αγροκτηνοτροφική μονάδα στην Γλύφα Φθιώτιδας.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, καταθέτοντας και μηνυτήρια αναφορά στην Αστυνομία, ο εργοδότης του ποτέ δεν τον πλήρωσε για τις δουλειές που συμφώνησαν. Του παρείχε μόνο στέγη και φαγητό το οποίο μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο, υπερτιμολογούσε και αφαιρούσε από την μηνιαία αμοιβή του.

Όταν βρισκόμενος σε απόγνωση μετά από δυο μήνες ζήτησε τα χρήματά του αντιμετώπισε έναν οργισμένο εργοδότη που τον εκβίαζε να δουλέψει παραπάνω για να τον πληρώσει. Αποφάσισε να πάρει τα μόλις 290 ευρώ που του έδωσε και έφυγε με τα πόδια από το κτήμα, φοβούμενος και για την σωματική του ακεραιότητα.

Έμεινε δυο ημέρες στην ύπαιθρο ταλαιπωρημένος στην Γλύφα μέχρι η Αστυνομία να τον περισυλλέξει και επειδή ήδη εμφάνιζε πυρετό και βήχα να τον στείλει στο Νοσοκομείο Λαμίας για έλεγχο για κορωνοϊό. Σήμερα βγαίνοντας υγιής από το Νοσοκομείο θα φιλοξενηθεί από τον Δήμο Λαμιέων, που μαζί με τους ακούραστους εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Στασινότου εξασφάλισαν κατάλυμα, ζεστό φαγητό και ένα ζεστό μπάνιο.

Σήμερα θα ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη να αναζητήσει ένα καλύτερο εργοδότη ώσπου να πάρει το πολυπόθητο χαρτί του ασύλου. Θα φιλοξενηθεί σε μισθωμένο διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη που χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με στόχο την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης ενώ έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα εύρεσης εργασίας όσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα.

Πηγή: lamiareport.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο
Ο 17χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε
Μαθητής στην Πάτρα έπαθε ηλεκτροπληξία – Ακούμπησε γυμνό καλώδιο σε σχολείο