Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καθηγήτρια επιδημιολογίας: Φόβοι για μπούλινγκ σε παιδιά για μάσκα στα σχολεία

Υπέρ της χρήσης μάσκας οποιασδήποτε μορφής, κάθε φορά που είμαστε σε επαφή με ανθρώπους, τάχτηκε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής «Πρόληψις» Αθηνά Λινού μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6. 

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας φάνηκε διστακτική για το άνοιγμα των σχολείων, λέγοντας πως «το δίλημμα είναι αν ανοίξουν τα σχολεία χρειάζεται να παρθούν πάρα πολλά μέτρα για να μη νοσήσει κανένα παιδί, κατά το δυνατόν, ή θα επενδύσεις όλη αυτή την προσπάθεια της έναρξης του σχολείου σε προσπάθεια για καλύτερη διαχείριση και πληρέστερη απόδοση της εξ αποστάσεως μάθησης, αν είχαμε δηλαδή τέλεια μέτρα προστασίας, θα έλεγα ναι να ανοίξουν τα σχολεία, αν είχαμε τεστ και μπορούσαμε να οργανώσουμε μία μελέτη που να παρακολουθούν ένα δείγμα από κάθε σχολείο και να βλέπουν πως πάνε τα πράγματα, θα ήμουν πολύ πιο χαρούμενη να πάνε τα παιδιά στο σχολείο, για λόγους ψυχολογικούς και για να ηρεμήσουν οι οικογένειες και για να κινηθεί η αγορά πιο πολύ, αλλά αυτή τη στιγμή με όχι πλήρη συμφωνία των επιστημόνων ακόμα, μάλλον με ανησυχεί το άνοιγμα των σχολείων».

Η κ. Λινού αναφέρθηκε ακόμα και στο κατά πόσο οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση και να κρατήσουν τα παιδιά σε απόσταση, να μην δημιουργηθούν καταστάσεις μπουλινγκ εναντίον των παιδιών που φοράνε μάσκα ή εναντίον των παιδιών που δεν θα φοράνε μάσκα.

Τέλος για τη χρήση της μάσκας από όλους, η κ. Λινού τάχτηκε υπέρ της χρήσης μάσκας οποιασδήποτε μορφής κάθε φορά που είμαστε σε επαφή με ανθρώπους, αν είμαστε μόνοι μας δεν υπάρχει κανένας λόγος.

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ