Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εξήντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα στην Πορτογαλία

Τα παιδιά αναμένεται να φτάσουν στην Πορτογαλία εντός των επόμενων εβδομάδων

Η Πορτογαλία πρόκειται να παραλάβει έως και 60 ασυνόδευτα παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η πανδημία σε αυτήν την ευάλωτη ομάδα.

Τα παιδιά αναμένεται να φτάσουν στην Πορτογαλία εντός των επόμενων εβδομάδων, είπε η ευρωβουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιζαμπέλ Σάντος, σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, σε τηλεδιάσκεψη με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης.

Η Πορτογαλία, η οποία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 27.405 κρούσματα της ασθένειας Covid-19 και 1.126 θανάτους, συμμετέχει στο εθελοντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης περίπου 1.600 ανηλίκων. Στην πρωτοβουλία αυτή μετέχουν  η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Οι πρώτες μετεγκαταστάσεις έγιναν τον περασμένο μήνα, όταν 12 ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Λουξεμβούργο και ακολούθησε η Γερμανία που παρέλαβε περίπου 50 παιδιά.

Η Σάντος είπε ότι η Πορτογαλία ήταν η πρώτη χώρα η οποία προσέφερε βοήθεια στην Ελλάδα και επέκρινε την ευρωπαϊκή αντίδραση στην προσφυγική κρίση, λέγοντας ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης «απέτυχε».

«Τα παιδιά αυτά ζουν κάτω από κακές συνθήκες. Ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς με τον τριπλάσιο, τετραπλάσιο και σε πολλές περιπτώσεις πενταπλάσιο πληθυσμό που μπορούν να φιλοξενήσουν», σημείωσε η ευρωβουλευτής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης
Στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα η τελετή ορκωμοσίας - Παρών θα είναι και ο σύζυγός του, Τάιλερ Μακμπέθ
Ορκίζεται, ανήμερα των γενεθλίων του, στη Θήβα ο Στέφανος Κασσελάκης