Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Κακούργημα για τον οδηγό της φονικής Corvette - Σκότωσε και παράτησε 25χρονο

Βαριές οι κατηγορίες για τον οδηγό της Corvette

Ο οδηγός της πολυτελούς Corvette που τον Φεβρουάριο φέρεται να παρέσυρε και σκότωσε στην Γλυφάδα τον 25χρονο Νάσο Καρανίκα και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος.

Για το τραγικό δυστύχημα είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες ο 40χρονος παρέσυρε τον νεαρό μοτοσικλετιστή, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε, αφήνοντας αβοήθητο στην άσφαλτο τον 25χρονο.

Μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας σε βάρος του οδηγού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου, αδίκημα το οποίο προβλέπει, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα, αυστηρές ποινές για τους ασυνείδητους οδηγούς, αλλά και για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος, σε βαθμό πλημμελήματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος με τη σειρά του θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε εμφανιστεί συνοδευόμενος από το δικηγόρο του στην αστυνομία λίγες ημέρες μετά το μοιραίο τροχαίο, είχε ισχυριστεί πως δεν αντιλήφθηκε πώς έγινε το τροχαίο. «Ήμουν σοκαρισμένος και για αυτό έφυγα. Δεν κατάλαβα πώς έγινε το τροχαίο» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελικός λειτουργός ερεύνησε και τον ρόλο δεύτερου οδηγού στο δυστύχημα για τον οποίο, ωστόσο, δεν προέκυψε εμπλοκή με αποτέλεσμα η δικογραφία να πάρει το δρόμο για το αρχείο.

Το χρονικό του τροχαίου

Όλα εξελίχθηκαν στη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 59, στο ύψος της Γλυφάδας. Ο δράστης του τροχαίου, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου ενώ κινούταν με κατεύθυνση από τη Βάρη προς Αθήνα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 32χρονος άνδρας από την Αλβανια.

Στη συνέχεια στρίβει δεξιά το τιμόνι και προσκρούει στη μοτοσικλέτα που κινούταν δεξιά του δρόμου και επέβαινε ο άτυχος νέος, για να καταλήξει τελικά πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Ο δράστης στη συνέχεια εγκατέλειψε το αμάξι στο σημείο και έφυγε τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

Πηγή: newspost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας: Ποια ερμηνεύτρια θα ψάλει τον Εθνικό Ύμνο
«Το ήθελα για τη Γαλλία να συμβεί, γιατί οι πρώτοι που με πήραν από την Ελλάδα ήταν οι Γάλλοι» δήλωσε η μεγάλη ερμηνεύτρια
Τελετή Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας: Ποια ερμηνεύτρια θα ψάλει τον Εθνικό Ύμνο