Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Καταγγελία δημάρχου: Εισιτήρια 6 ευρώ σε δημόσια παραλία για… 5 ώρες!

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης για παραλία

Βόμβες από τον δήμαρχο Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης ο οποίος αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η διοίκηση του φορέα που διοικεί, διαχειρίζεται και αξιοποιεί τις δημόσιες οργανωμένες παραλίες και πλαζ έχει έτοιμο σχέδιο για την αύξηση των εισιτηρίων στις δημόσιες πλαζ, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο παραμονής.

«Αυτό είναι αισχροκέρδεια» είπε ο κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, μιλώντας στο Blue Sky και στην εκπομπή «Παρεμβάσεις», λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι οργανωμένες πλάζ λόγω καύσωνα, ενώ παρουσίασε το σχέδιο που γνωρίζει ότι επεξεργάζεται ο αρμόδιος φορέας και το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr: «Το σχέδιο είναι να μπει χρονοχρέωση στην τιμή του εισιτηρίου. Μειωμένος χρόνος παραμονής με το ίδιο ή μεγαλύτερο αντίτιμο. Και αντί είτε να το μειώσουν είτε να πουν για αυτές τις ημέρες θα μπαίνει ο κόσμος δωρεάν, σκέφτονται να το αυξήσουν».

Μάλιστα συμπλήρωσε: «Κάνουν λάθος να αυξήσουν τις τιμές των εισιτηρίων στις δημόσιες οργανωμένες πλαζ. Αυτό είναι αισχροκέρδεια και εμείς θα φωνάζουμε όσο μπορούμε. Δεν πρέπει να γίνει. Στέλνουν λάθος μήνυμα. Και να ξέρετε υπάρχουν ιδιώτες που δεν αύξησαν τις τιμές των εισιτηρίων στις πλαζ που διαχειρίζονται και κάποιοι μάλιστα θα βάλουν τον κόσμο και δωρεάν, την ώρα που το δημόσιο θα αυξήσει την τιμή του εισιτήριου».

Κατά τον Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, η τιμή σε δημόσια πλαζ της περιοχής του είναι στα 6 ευρώ, κάποιος μπορούσε να κάτσει ακόμη και 16 ώρες και αν μπει χρονικό όριο στην παραμονή για 5 ώρες και αυξηθεί το εισιτήριο ή ακόμη και αν μείνει το ίδιο τότε είναι «δημόσια αισχροκέρδεια».

«Σε έναν δημόσιο χώρο θα έχουν εισπράξει αντί για 1 φορά 3 φορές για την ίδια υπηρεσία. Αντι να προσκαλέσουμε τον κοσμο να μπει στις δημόσιες παραλίες του λέμε θα έρθεις να πληρώσεις διπλάσιο εισιτήριο και να φύγεις νωρίτερα» κατέληξε και ξεκαθάρισε ο δήμαρχος της Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης. «Δεν θα πρέπει να υπάρξει αύξηση της τιμής του εισιτηρίου. Είναι λάθος».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις (μετά το 15.00 λεπτό).

https://www.facebook.com/blueskytv/videos/610992439500525/

 

Οι κανόνες για τις οργανωμένες παραλίες

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.

Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα, ενώ ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.

Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (κυλικεία, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ) λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).

Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.

Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.

Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.

Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

Το προσωπικό των οργανωμένων παραλιών υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.

Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.

Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Είπε ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας - Αντιπαράθεση μέχρι τα ξημερώματα στη Βουλή
Άναψε φωτιές ο Παππάς: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις για συνεννόηση (VIDEO)
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει
«Ένα ακόμα δυστύχημα είναι ότι δυστυχώς επάνω σε αυτή την υπόθεση έχουν ξεκινήσει να παίζονται χίλια δυο παιχνίδια» είπε ο Αντώνης Κανάκης
Ξεσπά ο Αντώνης Κανάκης για Τέμπη: «Σε πιάνει μπόχα, αηδία» - Τα ερωτήματα που θέτει