Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισόβια και 15 χρόνια στους βιαστές και δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους

Ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για τον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης Τοπαλούδη και κάθειρξη 15 ετών για τον καθένα για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού αποφάσισε το δικαστήριο.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού. 

Το δικαστήριο αφού ανακοίνωσε την ετυμηγορία του επί της ενοχής των δύο νεαρών κατηγορουμένων συνεχίστηκε η διαδικασία για το αν θα αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά ώστε να ανακοινωθεί η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επί των ποινών.

«Δεν αξίζουν κανένα ελαφρυντικό» τόνισε από τη μεριά της χαρακτηριστικά στην αγόρευση της η εισαγγελέας, η οποία επισήμανε ότι δεν άκουσε αλήθειες μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Έκανε δε λόγο για έλλειψη ειλικρινούς θέσης μέχρι το τέλος και για ηθική διαστροφή του χαρακτήρα των κατηγορουμένων την ώρα που τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν.

«Αυτή η συγνώμη που ακούστηκε δεν ήταν ειλικρινής, αυτοί μεταξύ τους γελάνε, καμία μεταμέλεια, καμία ειλικρινής συγνώμη» υπογράμμισε η εισαγγελέας και προσέθεσε: «Ακόμη διασύρουν το θύμα το οποίο κατάντησαν όπως κατάντησαν».

Κατά περίπτωση οι δυο κατηγορούμενοι αιτήθηκαν τα ελαφρυντικά της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, της καλής συμπεριφοράς στο δικαστήριο, του πρότερου σύννομου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας. Επιπλέον, ο Ροδίτης ζήτησε να του αναγνωριστεί ακαταλόγιστο ή επικουρικά μειωμένος καταλογισμός. Μέσα στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης σήκωσε δυο φωτογραφίες της που έδειχναν το πρόσωπο της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Ποιες ώρες θα είναι χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ σήμερα η Θεσσαλονίκη - Γιατί κάνουν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι, τι απαντά η διοίκηση του Οργανισμού
Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη για 4 ώρες - Ξαφνική στάση εργασίας
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί
Ο Απρίλιος θεωρείται ο πιο ζεστός και ξηρός μήνας στην Ταϊλάνδη, αλλά φέτος ο καύσωνας επιδεινώθηκε από το Ελ Νίνιο
Φονικός καύσωνας στην Ταϊλάνδη: 52 βαθμοί στην Μπανγκόκ - Τουλάχιστον 30 νεκροί