Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αλλάζει ο καιρός: Τέλος ο πρώτος καύσωνας – Πότε θα δροσίσει

Βουτιά 12 βαθμούς θα κάνει ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας

Ολική μεταστροφή θα κάνει από την Πέμπτη ο καιρός, καθώς θα ξεχάσουμε τα 40αρια των τελευταίων ημερών με τον υδράργυρο να κάνει βουτιά 12 βαθμούς.

Ο μίνι καύσωνας, λοιπόν που πλήττει τα τελευταία 24ωρα τη χώρα, ολοκληρώνεται την Τετάρτη σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA Γιάννη Καλλιάνο, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Η έντονη θερμή εισβολή δείχνει να φθίνει, καθώς ζέστη θα κάνει αύριο και μεθαύριο, με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Από την Πέμπτη – Παρασκευή θα παρατηρήσουμε περαιτέρω υποχώρηση της θερμοκρασίας και ο καιρός θα είναι άστατος.

Οι θερμοκρασίες που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αποτελούν ρεκόρ των τελευταίων 150 ετών.

 

Meteo: Υποχωρεί το κύμα ζέστης

Μικρή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει το κύμα ζέστης τη Δευτέρα 18/05, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να διατηρούνται γενικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη Δυτική και Νότια Ελλάδα (ιδιαίτερα στη Νότια Πελοπόννησο), στην Ανατολική και Νότια Κρήτη, στα Δωδεκάνησα (κυρίως στη Ρόδο) και στην Αττική, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη θερμοκρασιών που ακολουθεί για τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία μικρή περαιτέρω υποχώρηση θα παρουσιάσουν οι θερμοκρασίες το διήμερο Τρίτη 19/05 και Τετάρτη 20/05.

Την Πέμπτη 21/5 αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα
Για την επίθεση μέσα στην Βουλή σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου – Παραμένει κρατούμενος από χθες
Σήμερα στον Ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα