Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πύλου τα ξημερώματα

Τι αναφέρει ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας

Σεισμική δόνηση που χαρακτηρίζει «πολύ ισχυρή», μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψε στις 02:43 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 238 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Πύλου, ή 441 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Κατά την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), την οποία μετέδωσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,2 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση 240 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Μεθώνης.

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Χουλιάρας με ανάρτησή του του Facebook αναφέρει πως ήταν «μία ακίνδυνη εκτόνωση της σεισμικής ενέργειας». Μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για «ευεργετικό» ισχυρό σεισμό, καθώς σημειώνεται στην ευρύτερη σεισμοτεκτονική ζώνη της περιοχής, και είναι πιθανό να σχετίζεται με τη διέγερση που παρατηρείται, το τελευταίο διάστημα σε Κρήτη και Κάρπαθο.» Οι σεισμοί πρέπει να γίνονται για να εκτονώνεται η ενέργεια. Εν προκειμένω εκτονώνεται μια ποσότητα μεγάλης ενέργειας μακριά από κατοικημένες περιοχές, σημείωσε και πρόσθεσε πως η δόνηση δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στον Ελλαδικό χώρο. Σημείωσε πως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εξέδωσε αυτόματα ειδοποίηση για τσουνάμι η οποία ήρθη έπειτα από δύο ώρες καθώς δεν σημειώθηκε τίποτα ανησυχητικό.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1114047588982028&id=100011303911235

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ΕΡΤ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Ημερίδα της Marketing Greece με κεντρικό μήνυμα «Από το Χθες στο Αύριο. Μαζί διαμορφώνουμε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης»
Οι 5 λέξεις «κλειδιά» για τη Θεσσαλονίκη του αύριο – Ποια τα ατού, ποια τα «αγκάθια»
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα
Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιος κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή για συγκάλυψη των ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών
Νατσιός: Η κοινωνία υπέστη εξαθλίωση - Βλέπουμε τις συνέπειες μέρα με τη μέρα