Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη θα δει το βίντεο με την πιθανή δράστιδα

Μάχη για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων που υπέστη η 34χρονη δίνουν οι γιατροί

Σημαντικές αποκαλύψεις αναμένεται να γίνουν τη Δευτέρα για την 34χρονη, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Η αυριανή ημέρα είναι σημαντική και για την αστυνομία που αναζητά τη μαυροντυμένη γυναίκα, που έκανε το φρικιαστικό έγκλημα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αρχές έχουν επεξεργαστεί και «σαρώσει» τα βίντεο με την πιθανή δράστιδα και αύριο – από τη στιγμή που θα δώσουν άδεια οι θεράποντες γιατροί- θα τα δείξουν στην Ιωάννα, καθώς και τα καρέ φωτογραφιών από τα βίντεο.

Η 34χρονη νοσηλεύεται στο Θριάσιο, με τους γιατρούς να δίνουν μάχη για την αποκατάσταση των εγκαυμάτων που υπέστη, αλλά και για να την στηρίξουν ψυχολογικά. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το νοσοκομείο, μόλις το 7% του προσώπου της έχει μείνει αλώβητο, ενώ το 18% έχει πολύ σοβαρά και δύσκολα εγκαύματα. Επιπλέον, οι γιατροί δίνουν “μάχη” για να σώσουν το αριστερό μάτι της Ιωάννας που έχει καεί. 

«Θέλω να μάθω γιατί μου έκανε αυτό το κακό! Θέλω γρήγορα να πιαστεί αυτό που μου το προκάλεσε, να συλληφθεί και να αποδοθεί Δικαιοσύνη…», είναι η σπαρακτική έκκληση της στην εφημερίδα Real News, μέσω του δικηγόρου της, Απόστολου Λύτρα. 

Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε αρχικά το ενδιαφέρον της στη μαρτυρία του 30χρονου πρώην συντρόφου της 34χρονης, με τον οποίο χώρισε πέντε μέρες πριν από την επίθεση με το βιτριόλι, και μάλιστα είχαν καβγαδίσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο 30χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η προστριβή τους ξεκίνησε, διότι ανακάλυψε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, το οποίο αποκάλυπτε, κατά τη γνώμη του, μία άλλη επαφή που είχε η 34χρονη με άτομο που εργαζόταν σε ιδιωτικό κατάστημα και ήταν σύζυγος γυναίκας από το στενό περιβάλλον της. Η ΕΛ.ΑΣ. εστίασε το ενδιαφέρον της σε αυτή την διένεξη και στα 3 – 4 πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται σε αυτήν, τα οποία όμως παρουσίασαν άλλοθι. Και το ίδιο το θύμα, όμως ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση η επίθεση εναντίον της δεν οφείλεται σε αυτή τη διαμάχη». Στην αναφερόμενη, δε, επαφή της με τον ιδιωτικό υπάλληλο μίλησε για «ανύπαρκτη υπόθεση».

Η επίθεση στην 34χρονη αποτελεί μία από τις επτά επιθέσεις με καυστικό υγρό που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας με στόχους, ανάμεσα στους άλλους, δύο δικηγόρους, έναν ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου, ένα πρώην στέλεχος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, έναν επιχειρηματία αλλά και την πρώην συνδικαλίστρια και ευρωβουλευτή Κωνσταντίνα Κούνεβα. Με κύρια διαπίστωση των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. ότι την τελευταία 15ετία οι επιθέσεις με βιτριόλι ήταν μέθοδος που είχαν επιλέξει ένας-δύο γνωστοί νονοί της νύχτας – ένας εξ αυτών δολοφονήθηκε το 2009 – που αναλάμβαναν συμβόλαια εξόντωσης ανθρώπων με αυτόν τον τρόπο. Οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις έχουν συνδεθεί με επιχειρηματικά συμφέροντα και με τις επιδιώξεις κακοποιών. Εξ αυτών έχει εξιχνιασθεί μόνο η επίθεση εναντίον δικηγόρου το 2007 στον Νέο Κόσμο, με την καταδίκη αλβανού ποινικού σε 10 χρόνια φυλάκιση. Η διαλεύκανσή της έγινε συμπτωματικά μετά από διάλογο που άκουσε τυχαία σε νυχτερινό κέντρο ένας ιδιώτης. Τετοιου είδους επιθέσεις έχουν σημειωθεί σε χώρες της Ασίας αλλά και στη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία (όπου προ εξαετίας υπήρχε επίθεση με βιτριόλι και εναντίον διευθυντή των μπαλέτων Μπαλσόι από χορευτή), το Μεξικό και αλλού.
Ακόμη και για ασήμαντη αφορμή;

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν στο «Βήμα» ότι «η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης οφείλεται ίσως σε ζήτημα προσωπικής φύσης, μεγάλης έντασης με άλλη γυναίκα ή σε άλλη διένεξη και οδυνηρό χτύπημα με βιτριόλι εκδικητικά λόγω της γυναικείας φιλαρέσκειας της άτυχης κοπέλας. Ακόμη πρέπει να ερευνηθεί αν αυτή η φρικτή πράξη προέρχεται από γυναίκα που είναι οξύθυμη, παρορμητική και προχώρησε σε εκδικητική ενέργεια, χωρίς σημαντική αφορμή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει λοιπόν η ΕΛ.ΑΣ. η επίθεση στις 20 Μαΐου εναντίον της 34χρονης σημειώθηκε από μια γυναίκα αδύνατη, με μοντέρνο ντύσιμο, με αθλητικά παπούτσια, τσάντα πλάτης, που πλησίασε πεζή στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας και κρύφθηκε στα σκαλιά που οδηγούσαν στο υπόγειο του κτιρίου. Η δράστρια έριξε ένα μεγάλο δοχείο με καυστικό υγρό στο πρόσωπο της 34χρονης και της προκάλεσε βλάβες στο μεγαλύτερο τμήμα του προσώπου της και μόνο ένα τμήμα γύρω από τον έναν οφθαλμό της έχει μείνει αλώβητο. Μόλις έριξε το βιτριόλι στην έκπληκτη γυναίκα έσπευσε να εξαφανισθεί με γοργό βήμα και επιβιβάσθηκε σε ταξί, ο οδηγός του οποίου αναζητείται με βάση και σχετικές καταγραφές εταιρειών ταξί, συστημάτων GPS, από αναλύσεις καμερών κ.λπ. Ακόμη εκτεταμένη έρευνα γίνεται μέσω της άρσης απορρήτου επικοινωνιών.

Η ΕΛ.ΑΣ. εστίασε το ενδιαφέρον της αρχικά στη μαρτυρία ενός 30χρονου που ήταν στενός φίλος της 34χρονης το τελευταίο χρονικό διάστημα και με τον οποίο φαίνεται να είχαν σημαντικό επεισόδιο λίγα 24ωρα πριν από τη ρίψη του βιτριολιού. Ο 30χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι η προστριβή υπήρξε γιατί ανακάλυψε ηλεκτρονικό αρχείο που αποκάλυπτε – κατά τη γνώμη του – μια άλλη επαφή που είχε η 34χρονη με άτομο που εργαζόταν σε κατάστημα τροφίμων και ήταν σύζυγος γυναίκας από το στενό περιβάλλον της. Ετσι η ΕΛ.ΑΣ. εστίασε το ενδιαφέρον της σε αυτή τη διένεξη και στα 3-4 πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτήν, που φαίνεται ωστόσο να παρουσίασαν άλλοθι. Ακόμη η ίδια η 34χρονη ανέφερε ότι «σε καμία περίπτωση η επίθεση εναντίον της δεν οφείλεται στη διαμάχη αυτή», στην αναφερόμενη επαφή της με τον ιδιωτικό υπάλληλο, μιλώντας για «ανύπαρκτη υπόθεση».

Πηγή: newpost

Σε δεύτερη φάση η ΕΛ.ΑΣ. εξέτασε τρεις άντρες με τους οποίους η 34χρονη είχε προσωπική γνωριμία από τους οποίος ο ένας τη συνόδευε σε ταξίδια σε αραβικές χώρες που φαίνονται στο προφίλ της στο Facebook, o άλλος είχε σχέση με τον αθλητισμό και ο τρίτος είναι ιδιώτης με τον οποίο το θύμα έχει μακρόσυρτη δικαστική διαμάχη λόγω της κακής συμπεριφοράς που είχε δείξει ο άντρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι
Η αμερικανική εκτίμηση βασίστηκε σε μια σειρά πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων διαβαθμισμένων πληροφοριών, και σε μια ανάλυση των δημόσιων...
Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες: Ο Πούτιν δεν διέταξε την δολοφονία Ναβάλνι