Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα που πέταξαν τρικάκια στο Μέγαρο Μαξίμου

Tα μέλη της συλλογικότητας παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Ελεύθερα αφέθηκαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» που πέταξαν την Κυριακή τρικάκια έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Τα μέλη της συλλογικότητας παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, αντιμέτωποι με την κατηγορία της διατάραξης της ασφαλείας συγκοινωνιών.

Σε έναν εκ των επτά συλληφθέντων ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη και για απείθεια. 

Τα μέλη του Ρουβίκωνα παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. H δίκη αναβλήθηκε επ' αόριστον και έτσι και οι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το χρονικό

«Παρέμβαση» στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», τα οποία πέρασαν με μηχανοκίνητη πορεία, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα «Η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Τα 20 περίπου μηχανάκια με τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εξαφανίστηκαν προς το Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 16 προσαγωγές, οι επτά εκ των οποίων έγιναν συλλήψεις.

Η συλλογικότητα παρουσίασε βίντεο από την δράση της, στην οποία αποτυπώνεται ξεκάθαρα ο αστυνομικός αιφνιδιασμός, στην μηχανοκίνητη πορεία των μελών του Ρουβίκωνα. Μάλιστα σε ανακοίνωση τους, προαναγγέλλουν νέες ενέργειες σημειώνοντας, "καλόμαθαν τον κόσμο να ζητάει άδεια για να βγει από το σπίτι και είναι πολύ πρόθυμοι να θεωρήσουν ότι η κοινωνική ευθύνη που μαζικά επιδείχθηκε από τη βάση είναι δουλοπρέπεια και υποταγή. Οι αντιστάσεις έχουν όμως ξεκινήσει και θα κλιμακωθούν. Και ο Ρουβίκωνας θα είναι στην πρώτη γραμμή".

Πηγή: newpost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ