Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Πότε ανοίγουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα - Tα «κόκκινα» αεροδρόμια

Oι ταξιδιώτες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που ταξιδεύουν από «πράσινα» και «κόκκινα» αεροδρόμια

Τα νέα δεδομένα για την άφιξη τουριστών στην Ελλάδα είδαν το φως της δημοσιότητας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, χωρίς το μέτρο της καραντίνας, ανοίγουν όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας από τις 15 Ιουνίου, με όσους επισκέπτονται την χώρα μας να χρειάζεται μόνο να υποβληθούν στους απαραίτητους δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Παράλληλα, χωρίς καραντίνα ανοίγουν και τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδα την 1η Ιουλίου.

Όσον αφορά τα αεροδρόμια, οι ταξιδιώτες θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, σε αυτούς που ταξιδεύουν από «πράσινα» και «κόκκινα» αεροδρόμια, βάσει του καταλόγου που έχει εκδώσει ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Οι ταξιδιώτες από τα «πράσινα αεροδρόμια» θα υποβάλλονται σε μόνο σε δειγματοληπτικούς ελέγχους με την καραντίνα να ισχύει μόνο στους ταξιδιώτες των «κόκκινων αεροδρομίων».
Σημειώνεται πως στα «κόκκινα» αεροδρόμια συγκαταλέγονται τα ιταλικά «Εμίλια Ρομάνια» της Μπολόνια, «Λομβαρδία» του Μιλάνο και «Πιεμόντε» του Τορίνο.

«Κόκκινα αεροδρόμια» στην Ισπανία έχουν χαρακτηριστεί αυτά σε Ισπανία Μαδρίτη και Βαρκελώνη ενώ «κόκκινο» χαρακτηρίζεται και το αεροδρόμιο «Ιλ Ντε Φρανς» στο Παρίσι.
Για την Βρετανία, «κόκκινα θεωρούνται και τα 3 αεροδρόμια στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια κατηγορία τοποθετούνται και αυτά του Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Λούτον, Νιούκαστλ, Μπέρμινγκχαμ, Σέφιλντ, Λιντς και Γλασκώβης.

Πηγή: skai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο
H απόσταση μεταξύ τους έφτασε στο 1,5 μέτρο - Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 24 φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο νόμιμο ύψος για τις...
Αεροπλάνο της British πέρασε ξυστά από drone – Πετούσε από Αθήνα προς Λονδίνο