Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Αυξάνεται το όριο επιβατών σε ΜΜΜ - Οι νέες τιμές για ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ, ταξί

Αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός μεταφερόμενων επιβατών

Την αύξηση από 50% σε 65% του μέγιστου αριθμού των μεταφερόμενων επιβατών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ΚΤΕΛ προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που συνυπέγραψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Η απόφαση έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου κι αφορά τα λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, τα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, τα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, τα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Μέχρι και εννέα ευρώ χαμηλότερες τιμές στα ΚΤΕΛ και πέντε ευρώ στο σταθερό τιμολόγιο των ταξί στη διαδρομή αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»- Σύνταγμα είναι, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το όφελος για την τσέπη του καταναλωτή από τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, η οποία ισχύει από 1η Ιουνίου.

Στα δε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΑ κοστίζει 1,20 ευρώ και το μεμονωμένο εισιτήριο του ΟΑΣΘ 0,90 ευρώ. Ακόμη μεγαλύτερο είναι το κέρδος για τους κατόχους καρτών απεριόριστων διαδρομών, καθώς φθάνει μέχρι και τα 30 ευρώ εάν ανανεώσει κανείς την ετήσια κάρτα του στον ΟΑΣΑ και τα 44 ευρώ εάν η ετήσια κάρτα αφορά και διαδρομές προς αεροδρόμιο, ενώ το όφελος στην ετήσια κάρτα του ΟΑΣΘ φτάνει τα 27 ευρώ.

Νέες τιμές εισιτηρίων και καρτών ΟΑΣΑ από 1η Ιουνίου

Νέες τιμές εισιτηρίων και καρτών ΟΑΣΘ από 1η Ιουνίου

 

Ειδικότερα όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, τα ΚΤΕΛ του νομού είχαν ήδη μειώσει τις τιμές των εισιτηρίων προς και από Αθήνα τρεις μήνες πριν την πανδημία του κορωνοϊού, από 45 ευρώ στα 39 ευρώ. Από 1η Ιουνίου η τιμή διαμορφώνεται στα 36 ευρώ, δηλαδή ο επιβάτης θα πληρώνει εννέα ευρώ λιγότερα για κάθε διαδρομή.

Αντίστοιχα, ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κόστος της διαδρομής Αθήνα-Δράμα διαμορφώνεται από 61 ευρώ στα 55 ευρώ, Αθήνα- Ορεστιάδα από 89 ευρώ στα 81, Αθήνα-Ιωάννινα από 42,50 ευρώ στα 39, Αθήνα-Πάτρα από 21 ευρώ στα 18, Αθήνα-Καλαμάτα από 24 ευρώ στα 22, Αθήνα-Ηγουμενίτσα από 48 ευρώ στα 44,50 ευρώ.

Ταξί

Οι σταθερές τιμές στα ταξί για τη διαδρομή «Ελ. Βενιζέλος»-Σύνταγμα, από τις 5 το πρωί ως τις 12 τα μεσάνυχτα διαμορφώνονται από τα 38 ευρώ στα 35 ευρώ. Αντίστοιχα, τις βραδινές ώρες το κόστος της ίδιας διαδρομής πέφτει από τα 54 ευρώ στα 49 ευρώ.

Οι σταθερές τιμές στη Θεσσαλονίκη διαμορφώνονται από τα 20 ευρώ στα 18 ευρώ κι από τα 28 ευρώ στα 26 ευρώ για τις βραδινές ώρες αντίστοιχα, ενώ στην Καβάλα από τα 38 ευρώ πέφτουν στα 35 ευρώ.

Όσον αφορά την «ταρίφα», από τα 0,35 ευρώ το χλμ υπολογίζεται πως θα πέσει στα 0,32 ευρώ το χλμ.

Επιβατικά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό

Για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης με οδηγό, για ενοικίαση 3 ωρών, το κόστος πέφτει στα 82 ευρώ από τα 90 ενώ, για ενοικίαση μισής ώρας από τα 40ευρώ πέφτει στα 36 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή
Την διαγραφή του βουλευτή Δράμας της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη ζητεί ο Στέφανος Κασσελάκης
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή