Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Δικογραφίες σε βάρος 4 ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Google Logo Προσθέστε το typosthes.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Συνελήφθησαν οι τρεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος (4) ημεδαπών, εκ των οποίων οι (3) συνελήφθησαν, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο επιχείρησης για την πρόληψη και την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, πραγματοποίησε πολύμηνη ενδελεχή διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, με τη χρήση ειδικών λογισμικών προγραμμάτων, για τη διερεύνηση και τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου στη χώρα μας, οι οποίοι κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν χρήστες που είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον (2.572) αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, κάνοντας χρήση διαφορετικών ηλεκτρονικών ιχνών υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την περαιτέρω αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, διακριβώθηκαν τα στοιχεία των (4) ημεδαπών και ο τόπος κατοικίας τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν έρευνες στις οικίες των ημεδαπών, κατά τη διάρκεια των οποίων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

•             (5) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,

•             (4) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

•             φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

•             κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και

•             (2) κάρτες μνήμης.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα προαναφερθέντα πειστήρια των (3) ημεδαπών, βρέθηκαν σε αυτά πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν, ενώ για τον έτερο ημεδαπό ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην παράνομη δραστηριότητα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του μη συλληφθέντα υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Εξαιρετικά απαιτητική επέμβαση διενεργήθηκε με επιτυχία σε ασθενή με σύνθετη παθολογία παγκρέατος
Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιτυχία στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος – Η σύνθετη επέμβαση
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
«Θα θυμάμαι πάντα τη στήριξη μιας ολόκληρης χώρας, η οποία μας έφερε ξανά ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του κόσμου» δήλωσε ο Αργεντινός σταρ
Το μήνυμα του Μέσι μετά τον τελικό: «Ο πόνος είναι τεράστιος, κρατάω όλα όσα πετύχαμε»
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε
Τι είπε για το θέμα αυτό ο πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ
Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία δεν έκανε τη δουλειά της όπως έπρεπε