Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίθεση με βιτριόλι: Ποια είναι τα τρία λάθη που «πρόδωσαν» την 35χρονη

Τα «εργαλεία» που αξιοποίησαν οι αστυνομικοί για να εξιχνιάσουν την πολύκροτη υπόθεση

Με μεθόδους FBI και εκμεταλλευόμενοι μικρά λάθη που έκανε η 35χρονη «βιτριολίστρια της Αγίας Ελεούσας» οι αστυνομικοί, καταφεραν μέσα σε είκοσι ημέρες να εξιχνιάσουν την πολύκροτη υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι και να τη στείλουν στη δικαιοσύνη.

Μια αλλόκοτη ιστορία διαδικτυακής αντιζηλίας που δεν είχε κρυφούς έρωτες και ανεκπλήρωτα πάθη αλλά ένα friend request στο Facebook και κάποια likes σε φωτογραφίες...Και όμως κατέληξε στο μυαλό μιας γυναίκας που βυθιζόταν μέρα με τη μέρα σε μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα, να καταστρέψει δύο ζωές και να βυθίσει στη θλίψη συγγενείς και φίλους της δράστιδος και του θύματός της.

Οι αναλυτές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, δούλεψαν επιστημονικά αφού διαπίστωσαν ότι δεν βγάζουν άκρη από τις καταθέσεις και τις μαρτυρίες. Κάμερες, κινητό τηλέφωνο, ηχογραφημένα μηνύματα ήταν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο δούλεψαν και έλυσαν το γρίφο.

Η 35χρονη μελετούσε μήνες το σατανικό σχέδιό της. Ήξερε ότι το κινητό τηλέφωνο αποτελεί Οργουελικό «μεγάλο αδερφό» και γι' αυτό το έκλεισε την ώρα της επίθεσης. Όμως αυτό ήταν και το πρώτο της λάθος. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι ύποπτοι το είχαν ανοικτό - και εξέπεμπαν τα σήματα από άλλα σημεία- ενώ η ίδια το είχε κλειστό και έτσι μπήκε κατευθείαν στο κάδρο των ερευνών.

Δεύτερο λάθος, η κίνησή της να τηλεφωνήσει από τηλεκάρτα για να κλείσει το ταξί της διαφυγής της. Από αυτή την τηλεκάρτα κάλεσε και έναν Μπαγκλαντεσιανό κηπουρό για μια προσωπική της δουλειά. Και αυτό το τηλεφώνημα από την «ένοχη» τηλεκάρτα, στάθηκε κομβικό στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Γιατί τον κάλεσε και δεν είχε σήμα με αποτέλεσμα να αποθηκευτεί σε μήνυμα ο αριθμός και μετά να τον καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο. Έτσι, όταν ο αλλοδαπός κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις για το συμβάν έδωσε το όνομα της 35χρονης.

Τρίτο μικρό λάθος να έχουν σε ηχογραφημένο μήνυμα τη φωνή της όταν κάλεσε ραδιοταξί αλλά και τον σωματότυπό της με την καπαρντίνα και το μαύρο σακίδιο όταν δεν πρόσεξε και μια κάμερα «έκλεψε» τον σωματότυπό της.

Τέλος, το γεγονός ότι δεν πέταξε ποτέ την κόκκινη περούκα που φορούσε, την τηλεκάρτα και το μαύρο σακίδιο που βρέθηκαν πάνω της κατά τη διάρκεια της προσαγωγής της χθες το πρωί και της κατ’ οίκον έρευνας που ακολούθησε ήταν αυτά που την έστειλαν στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

 

Το προφίλ της βιτριολίστριας

Η 35χρονη, από ένα χωριό της Αμφιλοχίας, φαίνεται πως τον τελευταίο καιρό ζούσε στον δικό της «μαύρο» κόσμο. Θολωμένη από μίσος, ζήλεια και δίψα για εκδίκηση για τη συντοπίτισσά της που μπορεί να μην ήταν κολλητές αλλά έκαναν κατά καιρούς παρέα.

Μια σχέση που δεν προχώρησε και ένα friend request που έκανε ο φίλος της στην Ιωάννα και εκείνη ανυποψίαστη το αποδέχθηκε ήταν αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι του μίσους και της οργής και έβαλε μπροστά τους μηχανισμούς άμυνας απέναντι στον εχθρό που κατασκεύασε στο μυαλό της και το σχέδιο εκδίκησης.

Η Ιωάννα της έγινε εμμονή. Η ξανθιά stalker άρχισε να την παρακολουθεί. Όχι μόνο την «ακολουθούσε» στα social media αλλά σε κάθε φωτογραφία που άλλαζε το θύμα, έκανε «like». Μια επίθεση φιλίας πριν την φρικαλέα επίθεση που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή της 35χρονης.

Όπως φαίνεται στο Facebook στις 12:18 τα μεσάνυχτα, της Τρίτης προς Τετάρτης 20 Μαΐου, η 35χρονη είχε στήσει διαδικτυακό καρτέρι σε ρόλο σατανικού stalker, μόλις είδε ότι η Ιωάννα έκανε αλλαγή στο προφίλ, της έκανε «like». Λίγες ώρες αργότερα θα παραφύλαγε στο ασανσέρ της εταιρείας και θα «έλουζε» την άτυχη 35χρονη με καυστικό υγρό για να της καταστρέψει το πρόσωπο και τη ζωή...

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
«Δεν σκότωσα, δεν λεηλάτησα, δεν έκλεψα, δεν βίασα και, κυρίως, δεν ξεκίνησα κατακτητικό πόλεμο εναντίον μιας γειτονικής χώρας»
Ρωσία: Δύο χρόνια φυλακή σε δημοσιογράφο επειδή επέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα
Τα νέα μέτρα ζητήθηκαν από τη Νότια Αφρική, στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσφυγής της με την οποία κατηγορεί το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα
Διεθνές Δικαστήριο: Εντολή στο Ισραήλ να αναλάβει δράσεις για τον λιμό στη Γάζα