Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Επίθεση με βιτριόλι: Aπαντήσεις στα δύο κινητά και το λαπ-τοπ της 35χρονης

Εξακολουθεί να είναι αρνητική ακόμη και με τον δικηγόρο της η 35χρονη

Τα δυο κινητά τηλέφωνα και το λαπ- τοπ της 35χρονης βιτριολίστριας θα στείλουν τη Δευτέρα για ανάλυση στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Μέχρι την Παρασκευή εκτιμούν ότι θα έχουν τα αποτελέσματα από το «ξεκλείδωμα» των ηλεκτρονικών συσκευών για να έχουν πλήρη εικόνα της υπόθεσης. Δηλαδή, πόσο καιρό ετοίμαζε το χτύπημα για να εξοντώσει την «φανταστική αντίζηλο» που είχε κατασκευάσει στο εμμονικό της μυαλό, όπως για παράδειγμα διαπιστώθηκε από σχετική αναζήτηση που έκανε στο google από το κινητό της ότι έψαχνε να αγοράσει περούκα απ τις 9 Μαΐου, από που προμηθεύτηκε το βιτριόλι και αν φυσικά υπήρχε συνεργός που τη βοήθησε να αγορασει το θειικο οξύ που διέλυσε το πρόσωπο της Ιωάννας.
 
Τα πρώτα λόγια και η περούκα

«Τι θέλετε σπίτι μου; Τι θέλει η Ασφάλεια από μένα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 35χρονης όταν στις 8:30 το πρωί της Πέμπτης η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας την πλησίασαν έξω από το σπίτι της στου Ζωγράφου και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει. Στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών όπου οδηγήθηκε τηρούσε αρνητική στάση και όταν οι αστυνομικοί απόρησαν γιατί είχε μαζί της την καστανοκόκκινη περούκα τους είπε κυνικά «Μια δυο φορές έχω κάψει στη βαφή τα μαλλιά μου και κάποιες φορές την έχω μαζί μου». Αρνητική στάση εξακολουθεί να διατηρεί και κατά την κράτηση της στην Ασφάλεια. Ακόμα και στον δικηγόρο της κ. Σάκη Κεχαγιόγλου που την επισκέπτεται καθημερινά, δεν λέει πολλά.
Οι μαρτυρίες του γείτονα της Ιωάννας

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη θα αποφανθεί αν θα προφυλακιστεί. Φως στις έρευνες των Αρχών που συνεχίζουν αμείωτες, βάζει η μαρτυρία ενός γείτονα της Ιωάννας, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεσή του, ανέφερε ότι είχε δει κάτω από το σπίτι του μια μαυροφορεμένη γυναίκα τέσσερις φορές πριν την επίθεση με το βιτριόλι.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη φορά που είδε τη γυναίκα ήταν στις 22 Ιανουαρίου. Ακολούθησαν οι... επισκέψεις της γυναίκας αυτής στη γειτονιά της Ιωάννας στις 24 και στις 27 Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, ο μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι κατά την τρίτη φορά που είδαν τη γυναίκα στη γειτονιά, η σύζυγός του, του είπε πως «κρατούσε στο χέρι μια πλαστική σακούλα, η οποία της έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός».

Αν επιβεβαιωθεί πως η γυναίκα για την οποία μιλάει ο μάρτυρας είναι το ίδιο πρόσωπο με την κατηγορούμενη, φαίνεται πως η 35χρονη σχεδίαζε την επίθεση μήνες πριν και είχε μελετήσει την κάθε της κίνηση.

Αναλυτικά η κατάθεση:

Ο μάρτυρας καταθέτει: «Στις 22 Ιανουαρίου στις 22:00 εκείνο το βράδυ μπήκε ο γιος μου στο σπίτι επιστρέφοντας από το φροντιστήριο ξένων γλωσσών και μου είπε τρομαγμένος ότι, μπροστά από την πολυκατοικία, κρυβόταν ένα άτομο, το οποίο φορούσε μαύρα ρούχα και μαύρο σκούφο και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με κασκόλ. Επίσης μου είπε ότι το ίδιο άτομο, βρισκόταν στο ίδιο σημείο και στις 19:45 της ίδιας μέρας όταν έφευγε για το φροντιστήριο. Αμέσως βγήκα στο μπαλκόνι και είδα αυτό το άτομο να έχει περάσει μέσα από την πρασιά της εισόδου της πολυκατοικίας, κρατώντας αναμμένο φακό στο χέρι και το ρώτησα αυστηρά ‘Ψάχνετε κάτι;’. Τότε έφυγε με ταχύ βήμα προς την οδό Χρ. Σμύρνης.

Μετά από δύο ημέρες, στις 24/1/2020, πάλι ήρθε ο γιος μου και μου είπε ότι ήταν κάτω το ίδιο άτομο. Μέχρι να βγω στο μπαλκόνι είχε εξαφανιστεί.

Στις 27/1/2020, περί την 20:30, ενώ βρισκόμουν εκτός της οικίας μου, με κάλεσε η σύζυγός μου και μου είπε ότι είδε από το μπαλκόνι μας, το ίδιο άτομο να περπατά επί της οδού Πλάτωνος, από την οδό Θερμοπυλών μέχρι την οδό Κοραή κρατώντας στο χέρι μια πλαστική σακούλα, η οποία της έμοιαζε σαν νοσοκομειακός ορός. Επίσης μου είπε ότι από τη σωματοδομή, κατάλαβε ότι πρόκειται για γυναίκα. Να επισημάνω ότι ανάμεσα σε αυτή τη διαδρομή βρίσκεται η πολυκατοικία που διαμένει η παθούσα.

Μετά από μερικές ημέρες, νομίζω ήταν αρχές Φεβρουαρίου, περί ώρα 21:00, ενώ εισερχόμουν στην πολυκατοικία, συνάντησα στον διάδρομου του δεύτερου ορόφου, τη σύζυγό μου και τη γειτόνισσα, οι οποίες ήταν αναστατωμένες και μου είπαν ότι, πριν λίγη ώρα είχαν δει από τα μπαλκόνια την ίδια γυναίκα να βρίσκεται στον δρόμο μπροστά από την πολυκατοικία και έπειτα από κάποια λεπτά αποχώρησε. Μετά από περίπου 45 λεπτά βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ξανά την ίδια γυναίκα από κάτω. Βγήκα από το διαμέρισμα και μαζί με την γειτόνισσα κατεβήκαμε μαζί κάτω. Στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών είδαμε τη γυναίκα αυτή και κινηθήκαμε προς το μέρος της. Έκανε την αδιάφορη αλλά της φώναξα ‘Να σας ρωτήσω κάτι’. Μόλις άκουσε την φωνή μου πέρασε στην απέναντι πλευρά, συνεχίσαμε να την ακολουθούμε και ταυτόχρονα της φώναζα ‘Πες μου τι κάνεις κάτω από το σπίτι μου κάθε μέρα. Θέλεις κάτι;’ Αυτή γύρισε και από απόσταση μου είπε ‘Δεν θα σας δώσω αναφορά’. Άρχισα να της φωνάζω και να της λέω να μην  τολμήσει να ξαναέρθει κάτω από το σπίτι και τότε αυτή μου είπε αυστηρά ‘Θα πηγαίνω όπου θέλω. Δημόσιος είναι ο χώρος’. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε. Έπειτα ξεκίνησαν τα μέτρα του κορωνοϊου και δεν κυκλοφορούσε κανείς».

Πηγή: protothema

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης
Το project είναι σχεδιασμένο για φοιτητές του 2ου έτους στη Διοίκηση Τουρισμού και Αναψυχής και στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της...
Θεσσαλονίκη: Βέλγοι φοιτητές θα σχεδιάσουν το τουριστικό προϊόν της πόλης