Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ανοιχτά τα σύνορα Βουλγαρίας - Ελλάδας με περιορισμούς - Ποιοι αποκλείονται

Αποκλείονται κάτοικοι χωρών των δυτικών Βαλκανίων

Για το θέμα των χερσαίων συνόρων που άνοιξαν με την Βουλγαρία ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση πήρε την απόφαση να είναι ανοιχτές οι μετακινήσεις μεταξύ των 27 χωρών συν της Νορβηγίας, Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν και της Ελβετίας.

Αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα με τα δυτικά Βαλκάνια, προφανώς. Φαίνεται ότι έγινε ένα βήμα πίσω από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο σχετίζεται με υγειονομικά δεδομένα και κάποιο φόβο που μπορεί να υπάρχει. Εμείς συμμορφωνόμαστε με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις. Θα το κάνουμε το επόμενο διάστημα, όσο μπορούμε πιο συστηματικά».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πριν από λίγη ώρα, η ουρά των οχημάτων που αναμένουν να περάσουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα φτάνει τα 11 χιλιόμετρα, με τους επιβαίνοντες να αναγκάζονται να περιμένουν ώρες, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

στα σύνορα υπάρχουν δυο συνεργεία του ΕΟΔΥ που πραγματοποιούν τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους και κρατούν τα στοιχεία των επισκεπτών. Όσοι υποβάλλονται στα τεστ θα πρέπει να μπουν υποχρεωτικά σε καραντίνα μιας ημέρας μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για συνολικά 14 ημέρες.

Μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων που βρίσκονται στα σύνορα προέρχονται από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, αλλά υπάρχουν και πολλοί Έλληνες προερχόμενοι από τη Γερμανία που επιθυμούν να περάσουν στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε η εθνική ομάδα Cheerleading – Διακρίθηκε στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)
Για πρώτη φορά η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τόσους πολλούς και ικανούς αθλητές και αθλήτριες που κατέκτησαν κορυφαίες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη
Θεσσαλονίκη: Επέστρεψε η εθνική ομάδα Cheerleading – Διακρίθηκε στις ΗΠΑ (ΦΩΤΟ)