Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ασκητής: Ανέφικτη η εφαρμογή των μέτρων για τους οίκους ανοχής

«Είμαστε σε ανέφικτο έδαφος εφαρμογής αυτών των μέτρων»

Ο Θάνος Ασκητής σχολίασε τα μέτρα του ΕΟΔΥ για τους οίκους ανοχής. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα είναι σωστά, αλλά η εφαρμογή τους είναι ανέφικτη.

"Τα μέτρα είναι σωστά. Αν τα δει κανείς αναλυτικά είναι σωστά για τα μέτρα πρόληψης ώστε να μην μολυνθούμε. Είναι όμως ανεφάρμοστα γιατί απευθύνονται σε ένα μυαλό ανθρώπων πολύ ψυχαναγκαστικό, εξαιρετικά αναλυτικό και πολύ προσεχτικό, που το σεξ το ίδιο ακυρώνεται μέσα από τη διαδικασία. Ο πελάτης ενός οίκου ανοχής που θα βρεθεί με ένα πληρωμένο σύντροφο θα βγάλει στοιχεία της φύσης του, θα αναζητήσει την ηδονή, άρα δεν μπορεί όλα αυτά να είναι μέσα στο μυαλό του. Είμαστε σε ανέφικτο έδαφος εφαρμογής αυτών των μέτρων», τόνισε ο κ. Ασκητής και πρόσθεσε:

Πρέπει να μάθουμε να ελέγχουμε τον εαυτό μας σε περιόδους κρίσης της υγειονομικής αρχής. Η ατομική ευθύνη, η αυτοεκτίμηση και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου επιβάλλουν μια συμπεριφορά που και η σεξουαλικότητα είναι υποχρεωμένη να την υπηρετήσει. Ένας άνθρωπος από μία ανάσα του μπορεί να μολυνθεί από κορωνοϊό.

Όταν λέει το μέτρο ότι πρέπει να έχεις μια σεξουαλική επαφή σε στάση τέτοια που η μία κεφαλή από την άλλη να απέχουν σε απόσταση ενός αντιβραχίου, αυτός είναι ανέφικτο να γίνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Τα 15 λεπτά θα προκαλέσουν άγχος επίδοσης και απόδοσης. Δεν αναφέρομαι στην κάρτα. Ένας παντρεμένος άνδρας δεν μπορεί να πληρώσει με κάρτα έναν οίκο ανοχής. Υπάρχουν πολλά ιδιαίτερα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την κουλτούρα ενός λαού που έχει μάθει να έχει εξωστρέφεια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν συνηγορώ εγώ στην αντίληψη, παρότι τα μέτρα είναι μελετημένα και αν εφαρμοστούν – που θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν στην πράξη - βάζουν σε πολύ χαμηλό κίνδυνο την της μόλυνσης».



Ακολουθούν μερικοί από τους νέους κανονισμούς:

  • Οι εργαζόμενοι πρέπει να πλένουν τα χέρια τους με νερό και υγρό σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν και μετά κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεται, εφαρμογή γαντιών μιας χρήσης. Αποφυγή περιττής φυσικής επαφής (όπως η χειραψία).
  • Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται σεξουαλικές υπηρεσίες.
  • Η παροχή υπηρεσιών να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά ανά πελάτη.
  • Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες.
  • Κατά τη σεξουαλική επαφή, θα πρέπει να εφαρμόζονται σεξουαλικές στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση και όχι πρόσωπο με πρόσωπο επαφή. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον ενός αντιβραχίου μεταξύ των κεφαλών των δύο ατόμων.
  • Χρησιμοποίηση εργαλείων μιας χρήσης, εάν είναι δυνατόν. Απολύμανση εργαλείων εργασίας μεταξύ δύο πελατών. Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων σεξουαλικών αντικειμένων.
  • Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες. Η πρακτική αυτή θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο παιγνίου προκειμένου να καταστεί αποδεκτή κατά τη διάρκεια των ερωτικών πράξεων.
  • Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας. Oλοι οι πελάτες ενημερώνονται ότι τα δεδομένα επικοινωνίας τους διατηρούνται για τέσσερις εβδομάδες σε κλειστό φάκελο για τον εντοπισμό και ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος.
  • Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή.

Πληροφορίες: Καθημερινή, enikos

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

95 Χρόνια Λαϊκές - Η πιο φρέσκια γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους!
Μικροί και μεγάλοι θα μάθουν την σημασία της υγιεινής διατροφής αλλά και την προάσπιση της υγείας και της κοινωνικής αλληλεγγύης σε μια μέρα γεμάτη...
95 Χρόνια Λαϊκές - Η πιο φρέσκια γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους!