Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΖΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ - Ψηφιακό Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για μαθητές Δημοτικού από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Τους καλοκαιρινούς μήνες που τα παιδιά δεν έχουν πρόγραμμα και τη ρουτίνα των σχολικών υποχρεώσεων, αναγκάζονται να μένουν στο σπίτι και συνήθως επαναπαύονται στη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών.

Επιπλέον, φέτος, η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε ιδιόμορφες συνθήκες που δεν επιτρέπουν την πραγματοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σχεδίασε και υλοποιεί το πρωτότυπο ψηφιακό πρόγραμμα θερινής απασχόλησης «ΖΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ» για παιδιά Δημοτικού.

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στις δραστηριότητες που θα εμπεριέχει, καθώς δε θα περιορίζονται σε δημιουργικά παιχνίδια στο σπίτι αλλά θα τα καλεί να βγουν έξω στη φύση, να παρατηρήσουν, να εξερευνήσουν, να εφαρμόσουν όσα έμαθαν και να εξοικειωθούν με το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα να πειραματιστούν με καινούρια υλικά, διαφορετικές τεχνικές και να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους. Στόχος είναι, μέσα από τη δημιουργική απασχόληση, τα παιδιά να περάσουν ευχάριστα τους καλοκαιρινούς μήνες και παράλληλα να καλλιεργήσουν ικανότητες, όπως η αναλυτική σκέψη, η συγκέντρωση και ο σεβασμός.

Για να δοθεί δυνατότητα πρόσβασης στους μαθητές που δε διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, ο Όμιλος ΕΛΠΕ θα προσφέρει μέσω κλήρωσης 400 tablets. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι μαθητές Δημοτικού σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά 20-21 και μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μαγούλας, Μάνδρας, Μεγάρων, Ν. Περάμου, Κορδελιού-Ευόσμου και Δέλτα.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020.

Επισκεφθείτε το site https://helpedu.gr/ για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, καθώς και για  τη σχετική Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες
Ορίστηκαν με απόφαση από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Αυτές είναι οι 198 «απάτητες» παραλίες - Απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες