Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χαλάει ο καιρός: Προσοχή από ΕΜΥ – Πότε «χτυπάει» κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποίο αλλάζει ο καιρός από σήμερα Κυριακή (21-06-2020) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ:

1. Την Κυριακή (21-06-2020) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.

2. Τη Δευτέρα (22-06-2020) και την Τρίτη (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

3. Την Τετάρτη (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Meteo: Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις αναμένεται την Κυριακή 21/06 σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται ο υετός που αναμένεται στο τρίωρο 12:00-15:00 (επάνω) και στο τρίωρο 15:00-18:00 (κάτω). Επίσης σημειώνονται με μπλε και κόκκινες κουκίδες οι περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Όπως προκύπτει λοιπόν από αυτούς, η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη Χαλκιδική, στην  Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη είναι μεγάλη τόσο κατά τις μεσημεριανές όσο και κατά τις απογευματινές ώρες της ημέρας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Για εξοικονόμηση πόρων και επιτάχυνση της διαδικασίας, κάνει λόγο η διοίκηση Αγγελούδη – Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια για ένταξη του έργου στο νέο...
Θεσσαλονίκη: Αλλαγή «πλεύσης» από το δήμο για το ξύλινο ντεκ στην Λ. Νίκης
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Κάθε ανήλικος ηλικίας κάτω των 13 ετών δεν θα μπορεί, χωρίς να συνοδεύεται από έναν ενήλικο, να κυκλοφορεί από τις 23.00 έως τις 06.00 σε δημόσιους...
Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ σε παιδιά κάτω των 13 σε πόλη στη Γαλλία
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους
Ένας καθηγητής του Χάρβαρντ μιλά για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών που διατρέχουν όσοι αμελούν τη στοματική τους υγιεινή
Η επικίνδυνη ασθένεια που απειλεί όσους ξεχνούν να βουρτσίζουν τα δόντια τους