Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ισόβια στον Στεφανάκη για τη δολοφονία της Μπλάχα στη Νέα Μάκρη

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών στον καταδικασθέντα Βαγγέλη Στεφανάκη για την ανθρωποκτονία σε βάρος της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Η υπόθεση ήρθε για τρίτη φορά στο ακροατήριο μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος μόνο για το σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού, βάσει του οποίου είχαν «σπάσει» τα ισόβια στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 20 χρόνων. Έτσι ο 32χρονος δεν θα αποφυλακιστεί τον προσεχή Αύγουστο αλλά θα μείνει ακόμη επτά χρόνια στη φυλακή.

Ο πατέρας του καταδικασθέντα φώναξε μέσα στο ακροατήριο: «Το παιδί μου δεν είναι εγκληματίας. Αν ήθελε να την σκοτώσει δε θα την πήγαινε στο νοσοκομείο, αλλά θα την πέταγε».

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη και σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία νωρίτερα στην πρότασή της υποστήριξε ότι τα πραγματικά περιστατικά δεν αποδεικνύουν ότι ο 32χρονος είχε ειλικρινή μεταμέλεια. Και αυτό γιατί όπως είπε, αφού χτύπησε πολύ την 23χρονη και εκείνη ήταν αναίσθητη, δεν την πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του αλλά πήγε πρώτα στο σπίτι ενός φίλου του και την πήγαν με άλλο αυτοκίνητο και επειδή κρυβόταν επί ένα μήνα μέχρι να παραδοθεί στις αρχές.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι
Η εταιρεία που είναι θυγατρική αμερικανικού κολοσσού κλείνει δύο εργοστάσια στη Βόρεια Ελλάδα – Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για την αιτία του...
Αιφνίδιο λουκέτο από εταιρεία σε Κιλκίς, Θεσσαλονίκη – Εκτός δουλειάς 90 εργαζόμενοι