Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΕΣΗΕΜΘ: Όχι στη συκοφάντηση των δημοσιογράφων, ναι στη διαφάνεια

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το μήνυμα

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΜ-Θ, με αφορμή το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για συκοφάντηση του δημοσιογραφικού κόσμου. Παράλληλα ζητείται «όχι μόνο για την διαφημιστική δαπάνη της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» αλλά και για κάθε ευρώ που κατευθύνεται από το Δημόσιο στα ΜΜΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης αποδοκιμάζει την ενέργεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συκοφαντήσει τον δημοσιογραφικό κόσμο με ένα σποτ που στιγματίζει τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση ως χρηματιζόμενους από την Κυβέρνηση.

Το αίτημα για διαφάνεια σε οποιαδήποτε δαπάνη του Κράτους σχετίζεται με την Ενημέρωση, όσο δίκαιο ή αυτονόητο και αν είναι, δεν μπορεί να υποστηρίζεται από εκστρατείες σπίλωσης ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου. Όταν υιοθετείς και προβάλλεις τη γενίκευση ότι «όλοι οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν», το αποτέλεσμα είναι η συσκότιση και η σύγχυση.

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το μήνυμα και να επανορθώσει εμπράκτως και με σαφήνεια τη βλάβη που έχει προκαλέσει με αυτό στον δημοσιογραφικό κόσμο, ακυρώνοντας με όσο γίνεται πιο σαφή και εμφατικό τρόπο την πλαστή εντύπωση που έχει δημιουργήσει στο κοινωνικό σύνολο για τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση.

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την κυβέρνηση:

  1. Να υιοθετήσει την αρχή της πλήρους διαφάνειας, και μάλιστα με διαδικασίες που θα έχουν θεσμικά χαρακτηριστικά, όχι μόνο για την διαφημιστική δαπάνη της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» αλλά και για κάθε ευρώ που κατευθύνεται από το Δημόσιο στα ΜΜΕ. 
  2. Να εφαρμόσει την απόφαση που έχει πάρει εδώ και μήνες για τα μέτρα στήριξης του Τύπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι
Ο Κάλιναν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα το καλοκαίρι
Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο κλοπής αρχαιοτήτων - Ποιος είναι