Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Εννέα υποτροφίες για σπουδές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στόχος να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για σπουδές νέων με επιδόσεις στο λύκειο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν

Εννέα υποτροφίες σπουδών για την Περιφέρεια Μακεδονίας, όπως και για κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, παρέχει ο θεσμός «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» που εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των εκπαιδευτικών φορέων. Ο θεσμός έχει στόχο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για σπουδές νέων με επιδόσεις στο λύκειο, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.

Οι υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 θα δοθούν με κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επίδοση στο λύκειο) σε οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών που ενδιαφέρει τους δικαιούχους, μεταξύ των ειδικοτήτων και των προγραμμάτων σπουδών που παρέχονται από τους συνεργαζόμενους εκπαιδευτικούς φορείς.

Ο θεσμός αποτελεί πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών φορέων ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Mediterranean College, ΑΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ.2) και Mediterranean Professional Studies (Κ.Δ.Β.Μ.2), μέσω του θεσμού «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» ακαδημαϊκού έτους 2020-2021. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της προκήρυξης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα κριτήρια επιλογής, καθώς και η αίτηση συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από αύριο ως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσσαλονίκη: Έργα στον Περιφερειακό από την ΠΚΜ – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Εργασίες κοπής πρασίνου πραγματοποιούνται και σήμερα από συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Θεσσαλονίκη: Έργα στον Περιφερειακό από την ΠΚΜ – Πού έχει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις