Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

ΠΡΟΣΟΧΗ: Βρέθηκε σαλμονέλα σε ρολό κοτόπουλο - Ανάκληση από ΕΦΕΤ (ΦΩΤΟ)

Ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος από τον ΕΦΕΤ

Σε ανάκληση μη ασφαλούς προϊόντος προχωρά ο ΕΦΕΤ, καθώς σε κατεψυγμένο παρασκεύασμα από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, βρέθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2020, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο, που διανέμεται από την εταιρεία ΜΕΤΡΟ Α.Ε.Β.Ε. (υποκατάστημα MyMarket), με την εμπορική ονομασία “ΠΕΔΙΝΕΣ ΦΑΡΜΕΣ ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ” με ημερομηνία παραγωγής 18/11/19 και ημερομηνία λήξης 18/11/20, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ε.Ε. από την εταιρεία Pimel Trading ltd., Vasil Aprilov Blvd. 157, Plovdiv, Βουλγαρία, και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

kotopoulo-efet.png

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις
Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για άλλη μια σεζόν με θετικό πρόσημο, αναφέρει ο Αλέξανδρος Βασιλικός
ΞΕΕ: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά - Οι μεγαλύτερες προκλήσεις