Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Ακόμα και μεταθέσεις στον στρατό έταζε ο γιατρός «μαϊμού»

«Παραμύθι» και για τα κρυμμένα μετρητά του Καντάφι

Οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη δράση του «μαϊμού» γιατρού δείχνουν πως εμπλεκόταν και σε άλλες απάτες εκτός από τους αρρώστους που εκμεταλλευόταν για να αποσπά τεράστια χρηματικά ποσά.

Έταζε και μεταθέσεις στο στρατό

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» μια γυναίκα από τη Λάρισα κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ο σύζυγός της είχε γνωρίσει τον «Κόντο» σε επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, μαζί με τον κουμπάρο του, 3-4 χρόνια πριν πεθάνει ο άνδρας της στις 28 Απριλίου 2017. Ο «Κόντος» είχε συστηθεί ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και είχε προτείνει στον άνδρα της μια ολιστική θεραπεία με βότανα, υποστηρίζοντας ότι «θα γίνει καλά», καθώς έπασχε από γλοιοβλάστωμα, με ημιπάρεση στη δεξιά πλευρά του μετά από χειρουργείο αφαίρεσης μέρους του όγκου.

Ο σύζυγός της παρέλαβε… τσάι-αχίλλεια και ένα μπουκάλι με υγρό από τον «Κόντο» χωρίς να καταβάλει χρήματα, ωστόσο δεν ακολούθησε τη θεραπεία φοβούμενος λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Ο «Κόντος» τον Μάρτιο του 2017 τους επισκέφθηκε στο σπίτι τους στη Λάρισα με στρατιωτική στολή… πιλότου. Τόσο πριν όσο και μετά τον θάνατο του άνδρα της ο «Κόντος» μεσολαβούσε για μεταθέσεις των παιδιών στο στρατό. Ένας κουμπάρος του συζύγου της, πυροσβέστης, είχε συναντήσει και αυτός τον «Κόντο» στη Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, ο οποίος συστήθηκε ως πιλότος, πνευματικό παιδί γέροντα και δεξί του χέρι.

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι συνάντησε τον «Κόντο» πριν από δύο μήνες, ενώ είχε επικοινωνήσει μαζί του στις 10 Μαΐου 2020 για να πάνε μαζί στο Άγιο Όρος. Ο πυροσβέστης ισχυρίστηκε ότι ο «Κόντος» μεσολαβεί για μεταθέσεις στρατιωτών, ενώ βοηθά ακόμη και αστυνομικούς.

Τα κρυμμένα μετρητά του Καντάφι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο «μαϊμού» γιατρός «πούλησε» ένα παραμύθι σε ασθενή του. Του είπε να πάει στην Αμερική, να ανοίξει μία θυρίδα με ένα κλειδί και να πάρει τα μισά λεφτά τα οποία είναι του Καντάφι. Στη συνέχεια του είπε να φύγει από τις ΗΠΑ και να πάει στην Ελβετία και να ανοίξει και εκεί μία θυρίδα για να πάρει εκατομμύρια από μέσα, το ίδιο του είπε να κάνει και στη Γαλλία και στην Αγγλία.

Όλο το διάστημα που ο ψευτογιατρός έλεγε αυτές τις ιστορίες στον άνθρωπο αυτός ήταν άρρωστος και έπαιρνε τα φάρμακα που του έδινε ο 47χρονος. Ο άνδρας όταν ξεκίνησε να επισκέπτεται τον ψευτογιατρό, είχε αρθρίτιδα και κατέληξε με πολυαρθρίτιδα. Ο ίδιος είπε στον Alpha ότι είχε γεμίσει φλεγμονές σε όλο του το σώμα από τα μαντζούνια που το έδινε και όταν πλέον πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί του είπαν ότι δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Θα κατηγορηθεί και για αρχαιοκαπηλία

Όπως μετέδωσε ο Alpha, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και την Πέμπτη πήγαν στο σπίτι του, πραγματοποιώντας έρευνα στο εσωτερικό του, καθώς αναζητούν κρύπτες στις οποίες μπορεί αν έχει είτε χρήματα, είτε κάποια άλλα στοιχεία που να αποδεικνύουν τη δράση του.

Σε μία τέτοια έρευνα, η Αστυνομία εντόπισε δύο βυζαντινές εικόνες, όπως έχει αποφανθεί από την επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού. Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται ότι θα κατηγορηθεί και για αρχαιοκαπηλία, καθώς η μία εικόνα χρονολογείται πριν από το 1.800, ενώ οι αρχές περιμένουν απάντηση και για τη δεύτερη.

Τη Δευτέρα αναμένεται να καταθέσει στην Ασφάλεια η οικογένεια του ατόμου από το Βόλο που ερευνάται για το αν είναι το τέταρτο θύμα του ψευτογιατρού.

Πηγή: newpost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

agrotis-georgika-mixanimata
Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη – Θα είναι ενεργή έως το Σεπτέμβριο
Ποιες είναι οι παροχές για τους δικαιούχους – Διατίθεται με αίτηση στην τράπεζα όπου έχουν λογαριασμό
Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη – Θα είναι ενεργή έως το Σεπτέμβριο