Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χειροπέδες σε εφοριακό - Πήρε 4.000 ευρώ για να μην επιβάλλει πρόστιμο

Συλλήψεις εφοριακού και λογιστή για εκβιασμό επιχειρηματία στη Βόρεια Ελλάδα

Ένας εφοριακός ο οποίος υπηρετει σε Δ.Ο.Υ. πόλης στη Βόρεια Ελλάδα, με συνεργό έναν ιδιώτη λογιστη κατηγορούνται για εκβίαση, δωροληψίας και πλαστογράφηση διοικητικων εγγράφων, σε βάρος ενός ιδιοκτήτη χώρου εστίασης .

Σύμφωνα με αξιωματικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. όπου κατέφυγε του θύμα για να καταγγείλει τους δύο κατηγορουμένους , η υπόθεση κρατά από το 2018.

Εκείνη την περίοδο ο εφοριακός είχε πραγματοποιήσει έλεγχο στο κατάστημα επιχειρηματία διαπιστώνοντας μια σειρά παραβάσεων, για τις οποίες καταλόγισε και το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Ο εφοριακός όμως, με συνεργό και διαμεσολαβητή έναν λογιστή απαίτησαν και απέσπασαν από το θύμα το ποσό των 4.000 ευρώ, προκειμένου να μην του υποβάλλουν υψηλότερο διοικητικό πρόστιμο.

Όμως έπειτα από την καταγγελία του επιχειρηματία, ο εφοριακος και ο λογιστής επέστρεψαν τα χρήματα που είχαν αποσπάσει και πλαστογράφησαν προχρονολογημένο έγγραφο ότι δήθεν το ποσό καταβλήθηκε για αποπληρωμή εισφορών. 

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία, της παράβασης καθήκοντος, της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτή, της εμπορίας επιρροής – μεσάζοντες και της υπόθαλψης, η οποία υποβλήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ