Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Παρατείνεται το κλείσιμο του τελωνείου Ευζώνων - Μέχρι πότε θα ισχύει

Ποιοί εξαιρούνται από την απόφαση και θα μπορούν να περνούν τα σύνορα

Μέχρι τις 15 Ιουλίου παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα υπηκόων από άλλες χώρες, από το τελωνείο των Ευζώνων. Αυτή η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενώ από τους Ευζώνους μπορούν να εισέλθουν στη χώρα μονάχα κατ’ εξαίρεση Έλληνες πολίτες ή όσοι έχουν άδεια παραμονής στη χώρα ή μόνιμη κατοικία.

Επιτρέπεται επίσης:

• Η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων, η είσοδος προσώπων για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα

• Η είσοδος οχημάτων νοσοκομειακής διακομιδής προερχόμενων από το Κόσοβο που μέσω της Βόρειας Μακεδονίας εισέρχονται στην επικράτεια για νοσηλεία των μεταφερόμενων ασθενών, οι οποίοι ανήκουν στο διπλωματικό, στρατιωτικό ή διοικητικό προσωπικό κρατών μελών της ΕΕ και της EULEX στο Κόσοβο, καθώς και των μελών των οικογενειών αυτών, σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Πλέον το τελωνείο Ευζώνων έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των πυλών εισόδου που περιλαμβάνονται στη φόρμα προορισμού που καλούνται να συμπληρώσουν οι τουρίστες και όλοι όσοι επιθυμούν να έρθουν οδικώς στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν μέσω των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στον Προμαχώνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ