Skip to main content

«Αντίποινα» από τη Βρετανία: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας»

Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί στον κατάλογο των χωρών οι ταξιδιώτες από τις οποίες από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να μπαίνουν σε καραντίνα στη Βρετανία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η Ελλάδα δεν θα προστεθεί στον κατάλογο αυτών των χωρών εξαιτίας της απόφασης της χώρας να απαγορεύσει τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε ο Σαπς, μιλώντας στο Radio 4 του BBC.

«Η Ελλάδα δεν θα περιληφθεί αρχικά στον κατάλογο επειδή έχει δηλώσει πως θα επανεξετάσει το δικό της σύστημα στις 15 Ιουλίου», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμοιβαιότητα με την Ελλάδα πριν από τις 15 Ιουλίου και αυτό είναι ένα ζήτημα της ίδιας της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται πως η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω κορωνοϊού για όσους ταξιδιώτες φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Τώρα όμως φαίνεται πως η Ελλάδα δεν θα είναι στις χώρες που θα ισχύει η άρση της υποχρεωτικής καραντίνας. Αν εξαιρεθεί η Ελλάδα όπως διαφαίνεται και δηλώνει ο αρμοδιος υπουργός της Βρετανικής κυβέρνησης και επιτραπούν τα ταξίδια από την Ιταλία και την Ισπανία παρά το βεβαρυμένο ιστορικό τους, θα πρόκειται σαφώς για αντίποινα από την Μεγάλη Βρετανία.

Πάντως, ο πλήρης κατάλογος των χωρών οι οποίες θα εμπεριέχονται στην άρση της καραντίνας θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.