Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Σοκαρισμένη η οικογένεια του δράστη της επίθεσης με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

«Αποτρόπαιο, δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν όσα νιώθουμε» λέει η οικογένεια του δράστη

«Αποτρόπαια και πρωτοφανή» χαρακτηρίζει τη σοκαριστική επίθεση με τσεκούρι μέσα στην εφορία Κοζάνης από τον 45χρονο η οικογένειά του, που είναι συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ.

Οι γονείς του δράστη, μέσω ανακοίνωσής τους δια του δικηγόρου τους Ζήση Βρίκου, απευθύνονται στα θύματα και τους συγγενείς τους, με τους οποίους όπως λένε είναι οι σκέψεις τους. Εκφράζουν την οδύνη τους για τις πράξεις του γιου τους που κρίθηκε προφυλακιστέος και δηλώνουν συντετριμμένοι.

Πιο αναλυτικά, μέσω του δικηγόρου της η οικογένεια του δράστη αναφέρει τα εξής:

«Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν όσα νιώθουμε αυτή τη στιγμή για το αποτρόπαιο και πρωτοφανές έγκλημα που διέπραξε ο υιός μας. Η σκέψη μας είναι αποκλειστικά και μόνο σε εσάς, στα θύματά του και στους συγγενείς τους, που εντελώς αδόκητα, άνευ οποιασδήποτε λογικής εξήγησης και αιτίας, ζείτε πρωτόγνωρες, δραματικές στιγμές. Μοιραζόμαστε το σοκ, τον πόνο και την αγανάκτηση μαζί σας. Ξέρουμε βέβαια ότι ένας απλός λόγος από εμάς προς εσάς δεν μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, ούτε ασφαλώς να ανατρέψει μια τέτοια φρικαλεότητα. Συντετριμμένοι. Αδύναμοι ψυχικά να επικοινωνήσουμε μαζί σας έστω για έναν λόγο παραμυθίας και συγνώμης. Στεκόμαστε νοερά δίπλα σε όλους εσάς, και ενώνουμε τις προσευχές μας, με την ευχή να έχει αποφευχθεί το χειρότερο».

Παράλληλα ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Ζήσης Βρίκος, μιλώντας στο kozan.gr, ανέφερε πως «η οικογένειά του δεν μπορεί να αποδώσει κανένα κίνητρο και καμιά σύνδεση στον τόπο που επέλεξε (ΔΟΥ Κοζάνης) και τους ανθρώπους που στοχοποίησε».

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ο δράστης δεν είχε καμία επικοινωνία ή επίσκεψη προηγουμένως στην ΔΟΥ Κοζάνης. Μια σύνδεση που θα μπορούσε να υπάρξει με την εφορία αφορά μια προ 20ετιας υπόθεση της οικογενείας αλλά γι’ αυτή ο δράστης δεν είχε αναφέρει τίποτα τα τελευταία χρόνια. Επίσης, διευκρίνισε, με βάση πάντα τα λεγόμενα της οικογενείας, πως ο δράστης δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν είπε λέξη στον εισαγγελέα ο δράστης

Λίγο πριν τις 9 σήμερα το πρωί πέρασε την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Κοζάνης ο 45χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι κατά τριών υπαλλήλων στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Ο δράστης, σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, δεν είπε κουβέντα ούτε σε ανακριτή ούτε και στον εισαγγελέα, ενώ χαρακτηρίζεται ως μη συνεργάσιμος και με τους αστυνομικούς, στους οποίους μάλιστα είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν θα σας πω τίποτα», ουσιαστικά θέλοντας να δυσκολέψει το έργο των αρχών.

Μάλιστα οι αστυνομικοί χρειάστηκε ακόμη και να τον κουβαλήσουν, αφού σε στιγμές έπεσε ακόμη και στο πάτωμα. Ο δράστης πήγε στο δικαστικό μέγαρο, χωρίς τη συνοδεία δικηγόρου, καθώς αρνήθηκε την παρουσία του, ενώ έξω από αυτό βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και ανακριτή διατάχθηκε η προφυλάκιση του, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σοκαριστικές μαρτυρίες

Σκηνές βγαλμένες από φρικτό θρίλερ περιγράφουν από όσοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κοζάνης είχαν την ψυχραιμία να αρθρώσουν μία κουβέντα, φέρνοντας στη μνήμη τους τα όσα διαδραματίστηκαν την Πέμπτη στο 2ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία τους.

Πιο ψύχραιμοι, αλλά σαφώς σοκαρισμένοι με τις εικόνες, όσοι δεν βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό αλλά είδαν το video από το κλειστό κύκλωμα που βιντεοσκοπεί τους χώρους της ΔΟΥ και το οποίο από την πρώτη στιγμή έχει στην κατοχή της η Αστυνομία, αναφέρει χαρακτηριστικά το e-ptolemeos.gr.

«Ούτε στις ταινίες θρίλερ τέτοιες εικόνες, ήρθε για να σκοτώσει τυφλά», περιγράφουν άνθρωποι οι οποίοι είχαν πρόσβαση στο video που κατέγραψε καρέ- καρέ το περιστατικό.

Ο 45χρονος δράστης, χτύπησε με το τσεκούρι 3 φορές τον πρώτο υπάλληλο στο κεφάλι και συνέχισε το αποτρόπαιο έργο του «ισοπεδώνοντας» ουσιαστικά την πρώτη γυναίκα- εφοριακό.

Η τρίτη υπάλληλος φαίνεται ξεκάθαρα στο video να προσπαθεί να ξεφύγει από το μένος του δράστη, αλλά στον πανικό της σκοντάφτει σε καρέκλες και γραφεία με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και ο 45χρονος να της επιφέρει χτυπήματα στην πλάτη.

Η ηρωική παρέμβαση

Πριν τις επιφέρει χειρότερα χτυπήματα έρχεται η παρέμβαση του διευθυντή της ΔΟΥ, Ιωάννη Ποδιώτη, ο οποίος με μια κίνηση αυτοθυσίας κατάφερε να σταματήσει το δράστη πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε άλλη πράξη.

Η παρέμβαση μάλιστα του Ιωαννή Ποδιώτη, περιγράφεται ως κανονική βουτιά, με αποτέλεσμα στη συνέχεια να ακολουθήσει πάλη με τον δράστη ο οποίος ακινητοποιήθηκε πλήρως όταν σε συνδρομή του διευθυντή της ΔΟΥ έσπευσε υπάλληλος του τμήματος καθαριότητας, ο οποίος και ανάγκασε τον 45χρονο να εγκαταλείψει την προσπάθεια καθώς και το τσεκούρι με το οποίο έσπειρε τον πανικό.

Εκεί ήταν που παρά τις αποτρόπαιες πράξεις του, φέρεται με αίσθημα ικανοποίησης και ανακούφισης να είπε: «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Η… «συνταξιούχος» και ο συμβασιούχος

Τραγική ειρωνεία, πως η μία από τους υπαλλήλους που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, μπορούσε να είναι ήδη στη σύνταξη, αλλά όπως έλεγαν συνάδελφοί της επέλεξε να καθίσει στην υπηρεσία μέχρι τέλους του έτους.

Στα παιχνίδια της μοίρας και ο συμβασιούχος υπάλληλος, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά ώστε να ακινητοποιηθεί ο δράστης. Ένα νέο παιδί, που εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας της ΔΟΥ με σύμβαση η οποία λήγει τον Σεπτέμβριο.

Ο Διοικητής της ΔΟΥ, Ιωάννης Ποδιώτης, τον οποίο όλοι επαινούν για την πράξη αυτοθυσίας που επέδειξε σταματώντας το δράστη, εμφανίστηκε και ο ίδιος αργά το απόγευμα να κουτσαίνει, από κάποιο χτύπημα το οποίο προφανώς και ο ίδιος δεν κατάλαβε τη στιγμή που «βούτηξε σαν τερματοφύλακας» και στη συνέχεια πάλεψε με τον 45χρονο.

Πηγή: newpost

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά
«Η πιθανή εκλογή του κ. Μπελέρη θα είναι μια πολύ δυνατή φωνή στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικογένειας » προσθέτει ο Σταύρος Καλαφάτης
Καλαφάτης για υποψηφιότητα Μπελέρη: Δεν σκεφθήκαμε ψηφοθηρικά αλλά εθνικά