Skip to main content
Menu Αναζήτηση
espa-banner

Χάθηκαν από 300.000 έως 500.000 θέσεις εργασίας λόγω πανδημίας

Επιχειρήσεις εξετάζουν σχέδια αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων

Τεράστιες είναι απώλειες θέσεων εργασίας λόγω πανδημίας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, ο οποίος, μιλώντας στο Radio North 98 και την εκπομπή “Βεράντα Αριστοτέλους” πρόσθεσε ότι «στην ομάδα αντιCOVID της ΓΣΕΕ, καταγράφεται πληθώρα καταγγελιών για παραβίαση των σχέσεων εργασίας από τη πλευρά των εργοδοτών.

300.000 με 500.000 χαμένες θέσεις απασχόλησης (t.c 6:43)

«Είναι σίγουρο ότι αυτή τη στιγμή έχουν χαθεί από 300.000 έως 500.000 θέσεις απασχόλησης»

Επιχειρήσεις εξετάζουν σχέδια αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων (t.c 00:19)

«Έχει παρέλθει το 45ήμερο προστασίας (των εργαζομένων), που υπήρχε μετά την επαναλειτουργία των καταστημάτων, οπότε αντιλαμβάνεστε ότι ήδη αυτή τη στιγμή σε πάρα πολλές επιχειρήσεις εξετάζονται σχέδια αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων με απολύσεις, με ελαστικά ωράρια απασχόλησης, με μειώσεις μισθών»

Εκατοντάδες οι καταγγελίες καθημερινά. Ελέγχονται με καθυστέρηση (t.c 4:22)

«Εμείς δεχόμαστε στην ομάδα αντιCOVID εκατοντάδες καταγγελίες καθημερινά. Αυτές που είναι πιο εξόφθαλμες τις προωθούμε στις αρμόδιες επιθεωρήσεις εργασίας και κεντρικά στο σώμα επιθεώρησης εργασίας. Δυστυχώς ελέγχονται με καθυστέρηση ενός μήνα που σημαίνει ότι έχει παρέλθει και ο χρόνος που συντελείται το αδίκημα και όταν πηγαίνουν για έλεγχο οι επιθεωρητές δεν βρίσκουν τίποτα.»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φάμελλος: Αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια
«Οι κυβερνητικές εξαγγελίες αποδεικνύονται μόνο επικοινωνιακά πυροτεχνήματα» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο αίτημα που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Φάμελλος: Αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια